Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği DEFMED, 31 Mayıs 2024 Cuma günü Denizcilik ve Lojistik camiasının kadın temsilcilerini Swissötel Büyük Efes İzmir’de, Geleneksel DENİZİN İNCİLERİ Etkinliğinde, 6. kez muhteşem bir akşamda bir araya getirdi.

Deniziin Incileri
Son derece keyifli geçen organizasyonun onur konuğu İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı, Gemi İnşa Yüksek Mühendisi Sinem Dedetaş oldu.

Moderatörlüğünü DEFMED Yönetim Kurulu Genel Sekreteri  Aylin Kurtulan’ın üstlendiği ve açılış konuşmasını DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İbik’in yaptığı programın ilk bölümünde;  Sinem Dedetaş’ın yanı sıra İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi YK Üyesi ve MSC Gemi Acenteliği Resmi İşler Koordinatörü  Şükriye Vardar; UTİKAD Türkiye Kadın Odak Grubu Başkanı, FMS Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Aslı Malay Tuncer; WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Gemi Brokerleri Derneği YK üyesi ve Aqua Chartering & Trading’in Kurucusu Melike Aysu Gürgan; Yang Ming Gemi Acenteliği Genel Müdür Yardımcısı, Deniz Nakliyecileri Derneği YK Üyesi  Didem Ünlü; Locton Omni Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri Ltd. Sti. Genel Müdürü  Ülkem Gürdeniz; Virgin Cruises Güverte Zabiti Sn. Hande İpek Yamanel; Cevdet İnci Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı  Ece Elbirlik Ürkmez etkileyici konuşmaları ile geceye renk kattı.

Beb78D46 9E7F 04B4 8A23 Ff48C05E1E1F-1

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kurucu Dekanı Sn. Prof. Dr. Güldem Cerit’in göndermiş olduğu telgraf mesajı dinleyiciler tarafından yoğun alkış aldı. 
 
Konuşmalarını tamamlamalarının ardından konuklar, günün anısına hazırlanmış plaketlerini DEFMED geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Orçun Erbayraktar’ın elinden aldı.

Ayrıca; DEFMED Yönetim Kurulu adına Başkan Bülent İBİK; oldukça yoğun programı olmasına rağmen denizci meslektaşlarını kırmayarak İzmir’de geceye katılan  Sinem Dedetaş’a değerli katılımlarının anısına Osmanlı Dönemine ait, 1922 yılı yayım tarihli, dönemin Üsküdar Şehir Planını gösteren özel bir harita hediye etti.   

Gecenin gerçekleştirilmesinde katkıda bulunan destekçi kuruluşlara ise plaketlerini, DEFMED Yönetim Kurulu Üyeleri sundu.

64C79452 Afe4 63B1 29Ce Be9Cbf6A21Ba-1

Gecenin destekçi kuruluşları;  Altın Sponsor MOVERS; Gümüş Sponsorlar CATLOG Lojistik, DENİZ NAKLİYECİLERİ DERNEĞİ, LOCKTON OMNI Sigorta, MARE Group; Bronz Sponsorlar ARGES Lojistik, DENHOLM GOOD Logistics, KUZEY Sigorta, MAXLOG, MESCO, TCEEGE, THOR Marine SA oldu. Etkinliğin Lojistik ve Teknik Tedarik Sponsorları ise JMS, KINAY, MASKOT Shipping, WESTERN ANATOLIA TRADE FORUM Yönetimi ve YENİ MARMARA Denizcilik olmuştu.
7Ba770Fd 6B7E A78E 4F08 67727773Cbd5-1
Ayrıca etkinlikte, Dokuz Eylül Denizcilik Fakültesi Öğrencisi, Üniversite Denizcilik Öğrenci Topluluğu eski başkanı Ruken İpek’e görevi boyunca denizin incilerine göstermiş olduğu emekleri nedeniyle bir teşekkür hediyesi verildi.

2Da01C60 C9B4 91E1 7Ee1 529388761D55-1

Programın ikinci bölümünde ise misafirler, palmiyeli bahçede hazırlanan geniş ikramlı kokteyl alanına davet edilerek eğlenceli bir gece yaşadılar.  DJ Performans, Perküsyon ve Trompet eşliğinde başlayan akşam, Dans Gösterisi ile devam ederek konuklar için unutulmaz bir İzmir gecesi oldu.

KOSDER, SHIPROUTE'u deniz medyasına anlattı KOSDER, SHIPROUTE'u deniz medyasına anlattı

1Fe1C9F2 Fed5 9083 488B 1Ae6E27B3737-1
Bilindiği üzere; DEFMED 3000’den fazla mezunuyla dünyanın her yerinde büyük bir bölümü denizcilik sektöründe hizmet vermekte olan ve üyelerinin neredeyse yarısı kadınlardan oluşan geniş bir aileyi temsil etmekte ve DENİZİN İNCİLERİ etkinliğini 2019 yılından beri Uluslararası Denizci Kadınlar Günü vesilesi ile düzenli olarak her yıl mayıs ayında gerçekleştirmektedir.

Editör: Nermin İstikbal