DENİZDE YAŞAM BAŞKADIR Puruvamızda Sakız Adası’nının Ormos Kalamotis’i, bordomuzda ise gergin bir yay gibi kıvrılmış ayın fersiz ışıklarının yansımaları. Yalnızlığın sırlarla örülmüş puslu sessizliği içinde yeni düşlere doğru mutluluğun rotasını çiziyo

DENİZDE YAŞAM BAŞKADIR

Puruvamızda Sakız Adası’nının Ormos Kalamotis’i, bordomuzda ise gergin bir yay gibi kıvrılmış ayın fersiz ışıklarının yansımaları. Yalnızlığın sırlarla örülmüş puslu sessizliği içinde yeni düşlere doğru mutluluğun rotasını çiziyoruz. Işıl ışıl parıldayan binlerce yıldız gökyüzünü üstümüze taç yapmış bize kainatın huzurunu sunuyor. Her birimiz teknenin ahşap güvertesinde bir kenara yaslanmış, hayranlık içinde yaşadığımız bu huzur dolu ortamın keyfini çıkarıyoruz. Bu akşam Ay ortalarda pek gözükmüyor.

Teknenin etrafı baş bodoslamanın yardığı denizin dalgalarıyla oluşan bembeyaz köpüklerle ışıldıyor. Bordomuza okşarcasına çarpan sakin huylu dalgaların serpintileri denizlerin ateş böcekleri yakamozları canlandırmaya yetiyor. Karanlığın ortasında en coşkulu ışık bulutlarının tepesinde sanki evrenin sırlarını çözer gibiyiz. Son derece cömert ve sevecen davranan körfezin buram buram dostluk kokan edebi sularında yaptığımız tekne turu kısa da olsa bize çok mutlu anlar armağan ediyor.

Yaşadığımız her an belleğimizdeki hatıra defterinin sayfalarında imbat esintilerinin ruhu ile yeniden hayat bulacak. Bütün sorunlardan, sıkıntılardan ve bizleri derinden üzerek bunalım ortamı yaratan o anlamsız düşünce atıklarından uzak kalabilmenin verdiği huzurla martılar kadar özgür, dalgalar kadar coşkulu ve rüzgarlar kadar maceraperestiz.

Doyamadan ayrılmak durumunda kaldığımız bu görsel şölenin etkisinden kurtulmadan, "Denizde yaşam başkadır" felsefesinin rehberliğinde hayatımıza yeniden yön verecek olan rotanın ayrıntılarını da şimdiden düşünmeye başlıyoruz.

Ş.Ünal BENLİALPER Kaptan-Denizci yazar