Denizciler Sendikası'nda şok gelişme

Yolsuzluk davası sendika yönetimini görevden aldırdı.

Türk İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası yönetimi hakkında açılan davada Beyoğlu 1. İş mahkemesi sendika yönetimini görevden aldı. Bugün yapılan duruşmada mahkeme Türkiye Denizciler Sendikası yönetimini görevden alarak sendikaya kayyum atanmasına karar verdi. Sendika Olağan üstü genel kongreye kadar mahkeme tarafından atanan kayym tarafından yönetilecek.

İKİ TRİLYONLUK YOLSUZLUK İDDİASI

Türkiye Denizciler Sendikası başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden el çektirilerek olağanüstü genel kurula gidilmesi için sendikaya bağlı Deniz Nakliyat ve Armatörler şubesi tarafından dava açılmıştı. Sendika yönetiminin yolsuzluk yaptığını iddia eden şube yöneticileri sendika başkanı Hikmet Turan Uzun ve yönetim kurulu üyeleri Şükrü Akardaş, Ömer Arıcı, Rahmi Şişman, Bülent Şenkal, Cemil Yeniay ile Hamit Kalkavan suç duyurusunda da bulunmuştu. Yapılan inceleme sonucunda sendika bütcesinden iki trilyon liranın eğitim gideri adı altında harcandığı ancak bu konuda hiçbir kaydın bulunmadığı tespit edilmişti. Sendika yönetimi hakkında bu konuda Beyoğlu 5. Asliye ceza mahkemesinde bir dava açılmıştı. Açılan davada savcılık, "Görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla TCK’nın 155/2 maddesi gereğinde şüphelilerin, 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmalarını istedi.
Açılan davanın ardından sendika yönetimi kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Deniz Nakliyat Armatörler şubesi yöneticileri Hidayet Arı,Celal Bitiş ve Necdet Öksüz'ü görevden alarak şubeyi kapatmıştı.

KAYYUM SENDİKAYI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GÖTÜRECEK

Bu gelişmeler üzerine üzerine şubeleri kapatılan sendikacılar yönetimin görevden alınarak yeni bir yönetimin belirlenmesi için genel kurula gidilmesi için Beyoğlu 5. İş mahkemesine 11.8.2007 tarihinde dava açmışlardı. Sendikaya bağlı Deniz Nakliyat Armatörler şubesinin yaptığı başvuruyu bugün karara bağlayan Beyoğlu 1. İş mahkemesi sendika yönetiminin görevden alınarak sendikayı kayyımın yönetmesine karar verdi. Deniz Nakliyat Armatörler şubesi adına davayı takip eden Avukat Mustafa Akçay bu konuda Habertürk'e yaptığı açıklamada " Sendika yöneticileri görevden alındı. Kayyım sendikayı olağanüstü genel kurula götürene kadar sendikanın yönetiminini üstleniyor" dedi.

Editör: TE Bilişim