OneCare Solutions (OCS) ve bağlı kuruluşu Mental Health Support Solutions (MHSS), denizcilere yönelik ilk 'Sailing Minds' ruh sağlığı panelini İstanbul'da gerçekleştirdi.

"Minerva Antonia" İskenderun Körfezinde karaya oturdu "Minerva Antonia" İskenderun Körfezinde karaya oturdu

resize_DSC02369

LOCKTON OMNI, Columbia Shipmanagement, CSM Energy, Türkiye Denizcilik Federasyonu ve Marine Medical Solutions'ın ortak sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe, armatörler, yöneticiler ve öğrenciler de dahil olmak üzere Türk denizcilik camiasından geniş bir katılımın olduğu panelde OCS ve MHSS, açılış konuşmalarında denizde birçok kişinin karşılaştığı ruh sağlığı sorunlarına ilişkin bilgiler aktardı.

resize_DSC02370

Toplantı, OCS Genel Müdürü Marinos Kokkinis'in konuşması ile başladı. Kokkinis konuşmasında "Deneyimlerimize göre, denizcilik sektörünün en üst düzeyden desteklenmesi durumunda denizcilerin ruh sağlığı açısından daha büyük iyileştirmeler yapılabilir. Akıl sağlığı sorunlarının ilk belirtilerini fark etmek, denizcileri endişeleri hakkında konuşmaya cesaretlendirmek, başkalarını destekleme konusunda onları güçlendirmek ve refahı teşvik etmek; bunlar, denizcilik hiyerarşisinin daha yüksek kademelerinden gelmesi gereken önlemlerdir. Armatörler ve yöneticiler, mürettebatına yardımın hazır olduğunu, bu tür hizmetlere erişmenin utanılacak veya cezalandırılacak bir şey olmadığını göstermeli. Mürettebat, damgalanma ya da daha kötüsü sözleşmelerinin yenilenmeme korkusu olmadan, ihtiyaç duyulduğu anda hizmetlerden yararlanmaya teşvik edilmelidir."dedi.

resize_DSC02372

Panelde daha sonra MHSS CEO'su Charles Watkins, Klinik Baş Sorumlusu Güven Kale ve Klinik Psikolog Gülsüm Özsarı tarafından gerçek hayattan vakaların paylaşıldığı 'Vaka Çalışmaları ve Öğrenilen Dersler' başlıklı bir oturum gerçekleşti.

resize_DSC02387

Sailing Minds panel oturumunda, panelistlerin  Marine Medical Solutions CEO'su Dr. Jens Tülsner; Johann Meyer, Genel Müdür, CSM Almanya ve Kuzey Avrupa; Kaptan Nildeniz Sütçü Şen, Kılavuz Kaptan, Danışman; LOCKTON OMNI Sigorta Brokerleri Genel Müdürü Sayın Ülkem Gürdeniz; Türkiye Armatörler Birliği Başkanı Bayan Cihan Ergenç; ve Türkiye Deniz Zihinsel Yönetimi ve Deniz Psikolojisi Derneği Kurucu Ortağı Kaptan Gökhan Ayaz'ın katılımlarıyla denizcilik endüstrisindeki ruh sağlığının çeşitli yönleri araştırıldı.

resize_DSC02368

Konferans, katılımcıların aktif olarak katılmaları, bakış açılarını paylaşmaları ve denizcilerin ruh sağlığı konusunda devam eden diyaloğa katkıda bulunmaları için kapsayıcı bir ortam sağlayan açık forumla sona erdi.

resize_DSC02386

resize_DSC02375

resize_DSC02379

resize_DSC02373

resize_DSC02380

resize_DSC02362

resize_DSC02359

Editör: Nermin İstikbal