Tam yol mendireğe çıktı...

Nautical Institute; İspanya'nın bir limanına girmek üzere ilerlerken tam yol mendireğe çıkan bir geminin video görüntülerini yayınladı.

15 Ekim 2005 günü meydana gelen kazada; geminin Trafik Kontrol Merkezinin bütün uyarılarına rağmen yol kesmeyerek ve rotasını değiştirmeyerek tam yolla liman girişindeki mendireğe bindirdiği görülüyor.

Videoda geminin mendirek önündeki kayalıklara çarpar çarpmaz makinelerinin durduğu; fakat her nedense kısa bir an sonra makinelerin yine "ileri yolda" çalışmaya devam ettiği görülüyor.

Geminin Saat 0600 da pilot istasyonu ile temas kurarak liman tahmini varış zamanını 0800 olarak bildirdiği, gemiye varıştan 20 dakika önce tekrar temas kurmasının istendiği ancak bu temasın da kurulmadığı bildirildi.

Gemide toplam 7 mürettebat bulunduğu; bu mürettebatın yalnızca ikisinin seyir zabiti olduğu bunların da kaptan ve birinci zabit oldukları öğrenildi.

Kaynaklar, her ne kadar ISM, ISPS, GPS ve diğer araçların daha güvenli seyir için yararlı araçlar olsalar da; yeterli mürettebat donanımının gemilerde güvenli seyir için hala en önemli unsur olduğunu; Bu kazada da kaza esnasında birinci zabitin köprüüstünde yalnız olması bu gerçeği bir kez daha ortaya çıkardığını belirtiyorlar.

Kazanın video görüntülerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. (Tıkladığınızda bilgisayarınızda yüklü medya oynatıcısı açılacaktır)

DenizHaber.Com Özel

Editör: TE Bilişim