Kuze İskoçya'daki Aberdeen liman şehri açıklarında Pazar günü sabahı şiddetli fırtınada makine arızası yapan  Norholm adlı yük gemisine bölgenin can kurtarma teşkilatı  Thurso Lifeboat tarafından The Taylors sınıfı SAR botu gönderildi.

Fırtına şeklinde esen rüzgar ve kaba dalgalı denizde makinesi arızalandığı için çaresiz durumda sahile doğru sürüklenmekte olan 94 metre uzunluğundaki kuru yük gemisine yardıma gitmesi için Aberdeen sahil güvenlik teşkilatı, sabah saat 04:20 sularında Thurso Lifeboat teşkilatından yardım istedi. 

9-10 Beaufort şiddetindeki havada  Ushat Head bölgesinin 4-5 deniz mili açığında zor durumdaki Norholm adlı gemiye yardıma giden The Taylors sınıfı SAR botu, 5 metre yüksekliğe ulaşan ağır swell denizleri ve şiddetli yağmura rağmen gemiye ulaşmayı başardı.

Bu esnada gemideki 7 kişilik mürettebat makinesine %20 güç verecek duruma getirmeyi başardı ve gemi Scrabster limanına doğru baş tutmayı başardı.

Her iki tekne Thurso Koyu'na girmeyi başardı ve zor durumdaki Norholm adlı gemi Scrabster limanı rıhtımına emniyetle bağlandı.

Editör: TE Bilişim