Deval'in Gemisinde 2. Kaptanın Kolu Kırıldı

SeaNews Turkey'in haberine göre, Bermuda'nın 400 deniz mili Kuzeydoğusunda Askabat adlı gemide meydana gelen kazada kolu kırılan 31 yaşındaki 2. kaptan helikopterle gemiden alındı.

Salı günü akşamı, Bermuda'nın 350 mil açığında seyretmekte olan Deval Denizcilik'e ait Türk Bayraklı Askabat adlı 12930 GRT'luk kuru yük gemisinden alınan yardım çağrısında 31 yaşındaki 2. kaptan Fatih Adanur'un üzerine 80-90 kg ağırlığında metal düşmesi sonucu  elinden ve kolundan yaralandığı ve hastaneye kaldırılması gerektiği bildirildi.

Gemi ABD'nin Virginia eyaletindeki Norfolk limanından kalkmış İrlanda'nın Waterford limanına gitmekteydi.

Gemi, ilk temasını Ankara'da bulunan Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne yaptı. AAKM, ABD ile temasa geçerek hem sözlü hem de yazılı yardım talebinde bulundu. Merkez, ayrıca ilk müdahale için gemiye tavsiyelerde de bulundu.

Yardım talebinin alınması üzerine ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'na ait bir helikopter ve bir pervaneli uçak Bermuda'ya giderek buradan gemiye ulaşmayı planladı. Gemi de 6-7 Knots hızla rotasını Bermuda yönüne çevirdi.

Bölgede etkili olan fırtına ve hızı saatte 50 mişli bulan rüzgar nedeniyle helikopter gece gemiye gidemedi. Perşembe sabahı beklendi.

Perşembe sabahı helikopter gemiye ulaştı. Yaralı 2. kaptan gemiden alınarak Bermuda'daki Acil Servise kaldırıldı.

2. Kaptanın kolunda açık yara olduğu ve ağır kanaması bulunduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim