Kenya'nın Mombasa Limanı açıklarında korsanlar tarafından kaçırıldıktan sonra güvenli bölgeye çekilen Türk bayraklı Yasin C isimli gemisinin mürettebatı İstanbul'a geldi. Gemi mürettebatı, aileleri tarafından gözyaşları içinde karşılandı.

THY'nin Nairobi-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen 9 denizci burada aileleri, yakınları ve Bergen Denizcilik şirketi yetkilileri tarafından karşılandı.Yasin-C gemisinin 3. Kaptanı Cevdet Bilen, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Mariupol Limanı'ndan yüklediği dökme buğdayı Kenya'nın Mombasa Limanı'na götürürken Kenya'nın Mombasa Limanı'ndan 270 deniz mili açıklarında korsanlar tarafından kaçırıldıklarını ifade etti.

"Korsanlar gemiye çıktıklarında daha önceden hazırlanan bir bölmeye sığındık. 17 saat süresince kendi yaptığımız bu yerde mahsur kaldık. 17 saat yardım bekledik, yardım gelmeyince teslim olmak için dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızda korsanlar gitmişti. O an çok mutlu olduk. Geminin köprü üstüne çıktığımızda kaptan katı yanıyordu. Ona müdahale ederek, söndürdük. Kısıtlı imkanlarla Mombasa Limanı'na vardık. Şirketimizi aradık, tek desteği de onlardan gördük."Gemide bulunan 25 kişinin de Türklerden oluştuğunu ifade eden Bilen, toplam 9 mürettabatın şimdi geldiğini, diğer grubun da daha sonra geleceğini ifade ederek, geminin oldukça zarar gördüğünü ve Mombasa limanı'nda demirli bulunduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim