Yaz başlayalı yaklaşık 1 ay oldu ve bununla birlikte deniz sezonu da açıldı. Haliyle her sene olduğu gibi insanlar sıcaklardan az da olsa kurtulmak ve serinleyebilmek için kendilerini denizlere attılar. Hal böyle olunca denizlerde boğulma olayları da sık sık yaşanmaya başladı. Bu durumun önüne geçebilmek için geliştirilen robot Emily sahillerde cankurtaran olarak görev yapacak.

Robot Emily ortalama bir cankurtarandan 12 kat daha hızlı hareket edebiliyor ve denizde bir batarya ile 80 mil gidebiliyor. ABD 'nin Los Angeles kentindeki sahillerde yapılan testlerden başarıyla geçmeyi başaran cankurtaran robotun bu yaz işbaşı yapacağı söyleniyor.

İnsanları nasıl boğulmaktan kurtaracağına gelirsek, denizde yaklaşık 28 Mph (48 km) hıza ulaşabilen cankurtaran robot Emily uzaktan kumanda ediliyor. Yastıklı bir sörf tahtası biçiminde olan Emily, denizde batmıyor ve denizde zor durumda olan insanların kendisine tutunmasını sağladıktan sonra onları en kısa şekilde kıyıya getiriyor.

İsmini ise 2010'da aşırı süratle giden bir arabanın çarpıp ölümüne neden olduğu 13 yaşındaki Emily Shane'den alan cankurtaran robotun tek olumsuz yanı ise sahildeki cankurtaranları işinden edecek olması gibi gözüküyor.

Editör: TE Bilişim