TCG-Gemlik Gemisi'nde görevli 266 asker gemide aileleri ve yakınlarıyla kucaklaştı. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşandı.


SOMALİLİ korsanların ticaret gemilerine karşı gerçekleştirdiği deniz haydutluğuna karşı geçen 5 Şubat'ta NATO'nun Daimi Deniz Görevi Grubu'na katılmak üzere Aden Körfezi'ne uğurlanan TCG Gemlik Fırkateyni (F-492) görevini tamamlayarak, bugün öğle saatlerinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na döndü.

Aksaz Deniz ¦([1]ss¦¤[1]'nden demir aldıktan 77 gün sonra Aden K¦"[1]rfezi'nden yurda d¦"[1]nen TCG Gemlik Fırkateyni için i¦§[1]in Marmaris'teki Aksaz Deniz ¦([1]s Komutanlığı'nda karşılama töreni düzenlendi. Gemlik Fırkateyni G¦"[1]rev Kuvveti 151 b¦¤[1]nyesinde, Aden K¦"[1]rfezi, Somali a¦§[1]ıkları ve Arap Denizi'nde deniz haydutluğuyla m¦¤[1]cadele g¦"[1]revi icra TCG-Gemlik Fırkateyni, üsse gelişinde Gaziantep Fırkateyni ve askeri helikopterme karşılandı. Bandolu Karşılama törenine Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, üst düzey subaylar, gemide görevli personelin yakınları katıldı. TCG Gemlik Fırkateyni Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Berker Emre Tok, tören alanında Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan'a vukuat olmadığına dair tekmil verdi. Daha sonhra Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu da gemide Kurmay Yarbay Berker Emre Tok'tan tekmil alıp, gemiyi gezdi. Daha sonra TCG-Gemlik Gemisi'nde görevli 266 asker gemide aileleri ve yakınlarıyla kucaklaştı. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşandı.

TCG-Gemlik Fırkateyni'nin görev süresince 57 gün seyir yaptığı ve 14 bin 400 deniz mili yol katettiği bildirildi. TCG-Gemlik'in görev yaptığı sürede Türk bayraklı veya personeli Türk olan 32 gemiye destek sağladığı, 14 deniz haydutunu etkisi hale getirdiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim