Deniz TV: Jotun'dan Vefa Örneği

Jotun, Denizcilik Günlerinde duayenleri biraraya getirdi. Yazarımız Müh. Süleyman Savaş'ın moderatörlüğünde Kaptan Mümtaz Diker, Kaptan İzzet Kopanoğlu ve Kaptan Refik Akdoğan; denizcilik sektöründen davetliler ve genç denizcilerle biraraya geldi.

DenizTV; bu sohbetin havasını sizlerle paylaşmak için duayen denizcilerin anlattıklarından kısa bir derlemeyi sizlere sunuyor.

 

Kaptan Mümtaz Diker: 1 Temmuz 1919 yılında Rami’de dünyaya geldi. İstanbul Erkek Lisesi orta bölümünü bitirdikten sonra Yüksek Denizcilik Okulu’na girmiştir. Yüksek Denizcilik Okulu’ndan 1943 yılında mezun olmasının ardından gemilerde çalışmaya başlamış ve uzun yol kaptanlığı yapmıştır. 1966-1969 tarihleri arasında okul gemilerinde öğretmenlik yapmıştır. Gerek idareci, gerekse eğitimci kimliği ile tüm denizcilik camiasının taktirini kazanmıştır. Kendisi, Uzun Yol Kaptanları Derneği Onursal başkanıdır.

Kaptan İzzet Kopanoğlu: 2 Temmuz 1926 yılında doğmuştur. Yüksek Denizcilik Okulu’ndan 1950 yılında mezun olmasının ardından 1991 yılına kadar Devlet Deniz Yolları ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nde 40 yılı aşkın bir süre hizmet vermiştir. Denizcilik sektörüne verdiği hizmetlerden ötürü taktir, taltif ve teşekkür belgeleri almıştır.

Kaptan Refik Akdoğan: Uzak yol kaptanı olup, 1927 yılında Ordu’da doğmuştur. 1948 yılında Yüksek Denizcilik Okulu’ndan mezun olmuştur. 25 yıl denizde ve karada çeşitli denizcilik görevlerinde çalıştıktan sonra 1974 yılında Gemi Kurtarma İşletmesi’nde Baş Uzman iken kendi isteği ile emekli olmuştur. Emekli olduktan sonra denizcilik sektöründe danışman olarak çalışan Refik Akdoğan, ayrıca İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır.

Müh. Süleyman Savaş: 1952 yılında Kırıkkale’de doğmuştur. 1975 yılında Yüksek Denizcilik Okulu Makine bölümünden mezun olmuştur. DB Deniz Nakliyatında başlayan deniz hayatı 1985 yılında karaya geçerek son bulmuştur. Özel sektöre ait denizcilik şirketlerinde yönetici olarak çalışmıştır. Son dönemde Gemi İnşa sektöründe çalışmaya başlamıştır. Halen aktif olarak çalışmaktadır. Süleyman Savaş, ayrıca DenizHaber.Com ve KaptanHaber.Com  sitelerinde denizcilik sektörünün büyük ilgi gösterdiği köşe yazıları yazmaktadır.

Editör: TE Bilişim