Mersin'in Tarsus İlçesi'nde tekne ile balık avlamaya giden 42 yaşındaki Aydın Öztürk ve 33 yaşındaki Nedim Balkış'tan, 67 gündür haber alınamıyor.

İlçeye bağlı Baharlı Köyü'nden 30 Ocak'ta denize açılarak balık avlamaya giden Aydın Öztürk ve Nedim Balkış, evlerine bir daha geri dönmedi. Tekne karaya vururken balıkçılara ise 67 gündür ulaşılamadı. Kayıp balıkçılardan Eskiömerli Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası Aydın Öztürk'ün yurt dışında yaşayan ve haberi alır almaz Türkiye'ye gelen eşi 35 yaşındaki Semra Öztürk ile kardeşi 34 yaşındaki Ali Öztürk, yaşananları değerlendirdi. Sema Öztürk, eşinin kaçırıldığından şüphelendiğini dile ileri sürerek, "Eşimin kaçırıldığından şüpheleniyorum. Çünkü denize açıldığı tekne karaya vurduğunda mermi izleri olduğunu gördük. İnceleme istedik. Tekneden alınan parçadaki izlerin kurşun deliği olduğu raporu elimizde. Tarsus Kaymakamı dışında kimse konu ile ilgilenmiyor. Maddi olarak kimseden hiç bir talebim yok. Tek dileğim yetkililerin kocamı bulmasıdır. Çocuklarımın babasının geri gelmesini istiyorum" dedi.

Kimsenin dertlerini dinlemediğini anlatan Ali Öztürk ise, çok kırgın oldukların ifade ederek, "Tekne karaya vurduktan sonra durumu güvenlik güçlerine bildirdik, olayın kaza olmadığını söyledik. Olay yeri incelemenin gelip, araştırma yapmasını beklerdik. Kimse gelmedi, derdimizi dinlemedi, bizimle ilgilenmedi. En son biz mermi izlerini bulduktan sonra olay yeri inceleme ekipleri 6 gün sonra geldi. Kendi imkanlarımız ile araştırma yaptık. Alabora olan teknenin yağ haznesine su dolardı. ya da içerisinde yağ kalmazdı. Tekne alabora olmamış. Ağabeyim kaçırıldığını yada başına başka bir şey geldiğini düşünüyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Çok kırgınız ve çok acı çekiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim