Hava durumu raporları alarma geçirdi. Yarından sonra kuzey Doğu'dan esecek olan rüzgar (POYRAZ) giderek hızını artıracak ve birçok yere zor anlar yaşatacak.

Tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altında. Yarından itibaren İstanbul'da 4 gün sürecek kara yağışı bekleniyor. Meteorolojiye göre, İstanbul boğazı girişi, Kilyos ve Demirciköy gibi Batı Karadeniz sahillerini 7 metre yüksekliğe kadar ulaşan dalgalar dövecek.

Özellikle kıyı kesimlerinde dalgaların apartman büyüklüğünde olacağı belirtildi.

Meteorolojik tahminlere göre Cumartesi günü batı karadeniz'de etkili olması beklenen kuzey rüzgarlarının zaman zaman (beaufort kuvveti) 10 şiddetinde esmesi bekleniyor. Bu bir başka standarda göre 50 knots cıvarında hıza eşit fırtınanın saatte 113 kilometreye varan süratle esmesi demek. İşte bu fırtınanın yol açacağı 6-7 metre yüksekliğinde dalgalar batı karadeniz sahilleri ve İstanbul Boğazı girişini dövecek. İşte Karadeniz'in dev dalgaları ve bir süre önce o dev dalgalara dayanamamış ve ortadan ikiye bölünen geminin görüntüsü.

Hürriyet Video'lar?n? izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için t?klay?n?z!!!
Editör: TE Bilişim