İki gemiye sürtünen Kayan 1’in bordası yırtıldı. Su alan gemideki 10 mürettebat kurtarıldı.  
 
İSTANBUL Ahırkapı açıklarında dün sabaha karşı demir atmak isteyen 86 metre boyundaki Sierra Leone bandıralı Kayan 1 adlı kargo gemisi, şiddetli lodosun etkisiyle demir tutturamadı. Saat 05.20’de Ahırkapı B-7 demir bölgesine sürüklenen kargo gemisi, manevra yapmasına karşın demirli duran Hollanda bayraklı Slochterdiep ve Tanzanya bayraklı Adria Blue isimli gemilere sürtündü. 
 
Ambardan su aldı
 
Sürtünmenin ardından bordası yarılan Kayan 1 gemisi su alarak yan yatmaya başladı. Geminin kaptanı 06.16’da geminin makine dairesinin su aldığını bildirdi. Ardından düzeltme yaparak ambardan su aldığını bildirip yardım istedi. 
Bunun üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi tarafından, seyir, can, mal ve  çevre emniyetini temin etmek için “Kurtarma 3” römorkörü ile 5 bot sevk edildi. 
 
Söndüren 7 römorkörü ile balıkadamlar ve kurtarma uzmanı olay yerine ulaştı. Gemideki 13 mürettebattan 10’u tahliye edilirken 3 kaptan gemide kaldı.
 
Zeyport Limanı’na getirilen personelin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.
 
Mısır’dan gelen ve Ukrayna’ya giden geminin ambarına dolan su pompalarla boşaltılırken, bordasındaki hasar da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı balıkadamlar tarafından geçici olarak kapatıldı.
 
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden bu sabah yapılan açıklamada, geminin artık su amadığı ve emniyet altında olduğu bildirildi. 
Editör: TE Bilişim