"Beşiktaş" Gemisi Soçi'de ikiye bölündü

Umar Denizcilik'e ait Besiktash  adlı kuru yük gemisi elverişsiz hava koşulları nedeniyle Rusya'nın Soçi Limanında karaya sürüklenerek ikiye bölündü.

Rus gemi kurtarma yetkilileri ikiye bölünen geminin yaşam mahallinin bulunduğu kıç tarafından 10 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Tanzanya bayrağını taşıyan gemide  Azeri, Gürcü ve Türk uyruklulardan oluşan 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.

2 Kişi kayıp!

12 mürettebatı bulunan gemide 10 kişi kurtarılabilirken kayıp 2 kişinin aranmasına karadan, havadan ve denizden devam ediliyor. Kayıp mürettebatın milliyetleri açıklanmadı.

Türkiye'den Rusya'ya gitmekte olan geminin yükünün 3 bin ton bazalt olduğu, gemide 16 ton fuel-oilin yakıt olarak bulunduğu açıklandı.

Geminin karaya vurma ve ikiye bölünme nedeninin ilk izlenimlere göre fırtına olmakla birlikte Rus medyasında gemi kaptanının bu kazayı önleyebileceği yorumları yapılıyor.

"Dalga kaput"

Kaza, bu sabah Rusya saati ile 06:00 sularında meydana geldi.

Rus televizyonuna konuşan gemi mürettebatından azeri uyruklu olduğu anlaşılan bir kişinin "Dalga var ve kaput" sözlerinden anlaşıldığı üzere  geminin dağır denizlerden dolayı makinesinin devre dışı kalması sonucu karaya sürüklendiği ve karaya oturarak ikiye bölündüğü tahmin ediliyor.

Umar Denizcilik'e ait görünen Tanzanya bayraklı 2188 Gross Tonajlı Besiktash  adlı gemi 1988 Ukrayna yapımıydı.

İkiye bölünen 109 metre boyundaki geminin baş tarafının tamamen sulara gömüldüğü, yaşam mahallinin de bulunduğu kıç tarafının ise Soçi plajına 300 metre mesafede karaya vurduğu bildirildi. Kurtarma ekipleri karaya vuran bölümüe varagele halatları donatarak mürettebatı kurtardı.

 

 

Editör: TE Bilişim