Bandırma’lı tekne kaptanı Kasım Taşçı, ”Yunan Sahil Güvenlik Botları Edirne’nin Enez ilçesi karşısında bulunan Semadirek adası açıklarında uluslararası karasularının bulunduğu Zürafa kayalıkları civarında bizleri taciz ediyorlar. Botlar teknelerin etrafında dönüyor. Bizim Sahil Güvenlik Botları gelince de kaçıyorlar” dedi.

Türk balıkçı teknelerindeki balıkçılar da cep telefonları ile Yunan Sahil Güvenlik Botlarının tacizini ve Türk Sahil Güvenlik Botu geldiği zaman kaçışını görüntüleyerek gazetecilere verdi. Balıkçılar, Türk Sahil Güvenlik Botu yetkililerine kendilerine yardımcı olduğu için teşekkür etti.

Bandırmalı Türk balıkçı teknesi kaptanı Kasım Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne’nin Enez ilçesi limanından Yunanistan’ın Semadirek adası açıklarındaki uluslararası karasularda balık avladıklarını söyledi.

Semadirek adasının karşısında bulunan Zürafa kayalıklarında Yunan Sahil Güvenliği’ne ait botların balıkçı gemilerinin etrafında dönerek balık avlanmalarını engellediğini öne süren Taşçı, bu olayın uzun süredir devam ettiğini ileri sürdü.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gemilerin de kendilerini korudukları ifade eden Taşçı, “Enez açıklarında uluslar arası sularda avcılık yapıyoruz. Zaten bir hafta sonra da yasaklar başlayacak. Karides ve diğer birkaç çeşit balık avlıyoruz. Günde 300 -350 litre mazot yakıyoruz. Balıkçı zor durumda. Aynı zamanda Semadirek adası açıklarında Zürafa kayalıklarında Yunan Sahil Güvenliği bizi rahatsız ediyor. Bizim sahil güvenlikte bize destek çıkıyor. Bize “oraya gidin, bizde yanınızdayız” diyorlar. Orada çekişmeli bir durum var. Bu geçen seneden beri devam ediyor. Semadirek adası açıklarındaki Zürafa kayalıklarını Yunanlılar bizim diyor. Bizim sahil güvenlikte “Orası uluslararası su. Orada çalışabilirsiniz “diyor. Biz de Yunanlılar geldiği zaman kaçıyoruz. Onlar olmadığı zaman gitmeye çalışıyoruz” dedi.

Balıkçı teknesinde çalışan Ahmet Tetik de Zürafa kayalıklarına yaklaştıklarını zaman Yunan Sahil Güvenlik Botu’ndaki askerlerin yakınlarına kadar gelerek kendilerine silah gösterdiklerini ve kurma kolunu kurarak silah doğrulttuğunu ifade etti.

Duyduğumuza göre de bir arkadaşımızın 10 metre önüne ateş etmiş. Ama bizim Sahil Güvenliğimiz de geldiği zaman biz o kayalıklara sokuluyoruz. Ama bizimki olmadığı zaman 6 milin içine bizi sokmuyor. Tehdit ediyor” dedi.

Editör: TE Bilişim