Gazze’ye doğru yola çıkmayı başarabilen, ancak Akdeniz’de İsrail komandolarınca durdurulan Onur-El Karame gemisindeki yolcular, İsrail’in Aşdod limanına getirildiklerinde sorgulanacaklar.

İsrail ordu yetkilileri, komandoların gemiye çıkmasını takiben gemidekilerin sağlık kontrolünden geçirildiğini ve kendilerine yiyecek, içecek önerildiğini kaydettiler.

İsrail ordu yetkililerinin verdiği bilgiye göre, gemi Aşdod limanına gelir gelmez, gemidekiler ilgili güvenlik idaresi yetkilileri ile polis tarafından sorgulanacak, daha sonra İçişleri Bakanlığı görevlilerine aktarılacaklar.

İçişleri Bakanlığının Nüfus ve Göçmen İdaresi de yaptığı açıklamada, gemideki aktivistlerin İsrail’e giriş yollarının yasal olmadığını belirterek, aktivistlerin muhtemelen en kısa sürede sınır dışı edileceklerini kaydetti.

İdare’nin açıklamasına göre, aktivistlerden hemen ülkelerine dönmeleri istenecek ya da mahkeme önüne çıkıncaya kadar gözetim merkezinde tutulacaklar.

Ynet haber sitesi, İdare yetkililerine dayanarak, mevcut prosedürlere göre aktivistlerin bundan sonra İsrail’e girişinin 10 yıl yasak olduğunu belirtti.

Gemideki üç basın mensubundan biri İsrail’in Haaretz gazetesi yazarlarından Amira Hass.

Editör: TE Bilişim