Yılbaşında Avrupa´nın masalsı kentlerini nehirden keşfedin

Belki sevdiğinize yeni yıl hediyesi olarak gemi turu tatili alabilir ya da bu büyülü yolculuğu kendi başınıza deneyimleyebilirsiniz. Emin olun, akıllardan çıkmayacak bir seyahat ve yılbaşı için nehir turları harika bir seçenek.

Farklı ülkeler, kültürler ve bambaşka şehirler geçerken lüks ve konforlu nehir gemisinde seyahat etmek, otel değiştirmekle uğraşmadan ve sürekli aynı seviyede bir kaliteyi deneyimleyerek sorunsuz bir tatil yapmak. Bu yılbaşı hem kendinize hem de sevdiklerinize muhteşem bir hediye vermek için nehir turları ile Avrupa seyahati tam size göre. Viyana’dan Melk’e, Dürnstein’den Budapeşte’ye Estergon’dan Bratislava’ya uzanan nehir yolculuğunda kültürel ve romantik bir tatil yapacak, yılbaşını çok farklı kutlayacaksınız.

Bir Masalın İçinden Çıkmış Gibi: Viyana

Dünyanın en yaşanılası şehirleri listesinde her yıl en üst sıralarda yer alan Viyana; zarafeti, köklü kültürü ve güzelliğiyle büyülüyor. Viyana gezilecek yerler açısından hayli zengin. Schönbrunn Sarayı, Rathaus (tarihi belediye binası), Wurtzel Pratel eğlence parkı, St. Stephen’s Katedrali ilk görülecek yerler arasında. Dünya mutfaklarına özgü her türlü taze sebze, meyve, baharat ve diğer malzemelerin satıldığı, yemek yenebilecek restoranların da bulunduğu Naschmarkt (bit pazarı), Müzeler Bölgesi, Danube Kulesi (Donauturm), Belvedere Sarayı, Opera Binası ve Hundertwasser Evi de kentte görülecek başlıca noktalar arasında bulunuyor. Bu önemli cazibe merkezlerini gördükten sonra şehrin belli yerlerinde kurulmuş noel pazarlarını dolaşma imkanı da bulacaksınız. 

Tarihin ve Doğanın Nakış Gibi İşlediği: Melk

Burada sizi muhteşem kırsal manzaralar ve birbirinden etkileyici gotik mimari eserleri bekliyor. Melk ile Krems şehirleri arasında uzanan, yaklaşık 40 kilometrelik ve içinden Tuna Nehri’nin aktığı, Viyana’nın batısında kalan Wachau Vadisi, Avusturya’nın doğa ve kırsal kültür bakımından en görkemli bölgelerinden birisi. Tarihi 1089 yılına kadar dayanan Melk Manastırı, Schönbühel ve Aggsbach gibi köyler, Aggstein Kalesi harabeleri ve Krems kasabası bölgede gezilecek yerler arasında.

Efsaneler Üzüm Bağlarına Karışıyor: Dürnstein

Dürnstein Kalesi’nde Haçlı Seferleri'nden dönen İngiltere kralı Aslan Yürekli Richard’ın bir dönem esir tutulduğu rivayet ediliyor. Ağaçlar ve çiçeklerin süslediği dar köy yollarında tarihi harabeleri keşfederken buralardan geçmiş kralları, prensleri, şövalyeleri, yaşanan tarihin görkemini düşünmeden edemeyeceksiniz.

Tuna’nın İncisi Budapeşte

Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na pek çok farklı medeniyetin ve kültürün iz bıraktığı, 1. ve 2. Dünya Savaşları’ndan hasar görmüş ama görkemini yitirmemiş, Orta Avrupa’nın en önemli şehirlerinden birisi. Budin Kalesi, Parlamento Binası, Aziz Stefan Bazilikası, Zincir Köprü, Balıkçı Tabyası (Fisherman’s Bastion), Gellért Tepesi, Kahramanlar Meydanı, Büyük Pazar (Central Market Hall), Széchenyi Termal Hamamı, Opera Binası, Dohany Sokağı Sinagogu ve Tuna Kıyısındaki Ayakkabılar kentte görülmesi gereken başlıca yerler arasında. Kentin önemli noktalarını keşfettikten sonra kendinizi SPA keyfi ile şımartabilir, ayrıca bu cıvıl cıvıl kentteki pek çok restoran, kafe ve bardan da keyifle faydalanabilirsiniz.

Türk ve Macar Tarihi Açısından Büyük Öneme Sahip: Estergon

1500 ve 1600’lü yıllarda kesintili olarak dönem dönem Osmanlı’nın elinde kalan Estergon Kalesi’nin tarihi 13. yüzyıla kadar dayanıyor. Kale, Macaristan tarihinde inşa edilmiş ilk önemli yapılardan birisi ve krallığın idari ve dini merkezi olarak görev görmüş. Estergon Kalesi’nin yer aldığı tepedeki Estergon Bazilikası ve bazilikanın yanındaki kale müzesi de görülecek yerler arasında. Kaleyi gezdikten sonra Tuna kıyısına inerek buradaki parkı ve şehir merkezini keşfedebilirsiniz.

Genç ve Umut Vadeden Başkent Bratislava

Slovakya’nın başkenti Bratislava, hem Avusturya hem de Macaristan sınırına, dolayısıyla Viyana ve Budapeşte’ye çok yakın konumda bulunuyor. Tuna Nehri kıyısındaki en önemli ve güzel şehirlerden birisi olan Bratislava’da; Bratislava Kalesi, St. Martin Katedrali, Arto Nouveau mimarili Mavi Kilise, Primate Sarayı ve Eski Belediye Binası görülecek yerler arasında. Tarihi şehir merkezi Staré Mesto (Old Town), sosyalist dönem toplu konutlarının bulunduğu Petržalka, kale ve diğer tarihi eserlerin bulunduğu Hrad, yeni Bratislava şehir merkezi içeren ve Miletičova pazarının da bulunduğu Ružinov, kentin başlıca muhitlerini oluşturuyor. Kent restoran, kafe, bar ve eğlence mekanları açısından da zengin.

Bu muhteşem rotada, unutulmaz bir yılbaşı için Cruise Planet’in yılbaşı özel turuyla yolculuğa çıkmak mümkün. Üstelik gidiş-dönüş ekonomi sınıf uçak bileti, Türkçe rehberlik hizmetleri, transferler, yılbaşı eğlencesi ve tam pansiyon konaklama gibi tura dahil hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. Tek turda birçok kenti keşfedebileceğiniz bu yılbaşı siz ve sevdikleriniz için unutulmaz olacak.

Kaynak: www.cruiseplanet.com.tr

Editör: TE Bilişim