Uzungöl'deki duvar mahkemelik oluyor

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden olan Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'deki duvar inşaatı yargıya taşınıyor.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, yaptığı açıklamada, Uzungöl'ü yok etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, “Bölgenin turizm markası olan Uzungöl'e, Uzungöl sevdalılarıyla sahip çıkacağız. Gösterdiğimiz tepkiler yetkili kurumlarca tasvip edilmedi. Artık sıra mahkemeye geldi. Duvar için idari mahkemeye başvuracağız” dedi.

Uzungöl turizmi üzerine oyun oynandığını ileri süren Soylu, “Bu oyunlara müsaade etmeyeceğiz. Bir turizm markası olan Uzungöl'ü gelecek nesillere emanet etmek için, doğasına yakışır bir şekilde bırakmak istiyoruz. Yüzlerce yöre vatandaşı buradan ekmek parası kazanıp geçimini sağlıyor. Uzungöl yok olursa bölgenin turizmi büyük yara alır” diye konuştu.

Soylu, Uzungöl'ün kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Uzungöl üzerinde oynanan oyunlara karşı çeşitli tepkiler gösterdik. Özellikle gölün çevresine yapılan duvarı, Uzungöl'ün özelliğine büyük darbe vurduğu için uygun görmedik. Bu konuda sesimizi duyurmak için çalışmalar yaptık. Tepkilerimiz yetkili kurumlarca tasvip edilmeyince artık sıra mahkemeye geldi. Duvar için idari mahkemeye başvuracağız.”(aa)

 

Editör: TE Bilişim