Bu sezon tüm önemli kruvaziyer firmaları Türkiye'yi rotalarının dışına çıkarırken Türkiye rotasını başarıyla koruyanlar da var. GAC tarafından acenteliği yapılan Island Sky gemisi bunlardan bir tanesi. 

Island Sky (IMO: 8802894, MMSI: 311743000) gemisi 1992 yılında inşa edilmiş olan ve halen Bahamas bayrağı altında bulunan bir yolcu (cruise) gemisi. Island Sky 91 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde. Gros tonajı 4200 ton.

Island Sky gemisinin şu anda önemli bir niteliği var: o da Türk limanlarına şu anda en çok uğrak yapan gemi olması.

Geminin sahibi Salen Ship Management firmasına bağlı İsveç li armatör.

Türkiye'ye bir yılda 60 Sefer yaptı

Gemi, yaklaşık transit geçişleri ile birlikte bu sene 60 seferini tamamlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili Kaptan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Gulf Deniz Acenteliği firması Genel Müdür Yardımcısı İlker Atağ; "Island Sky adlı gemi sınıfında hep üst segment yolcu taşımaktadır ve halende üst segment yolcu taşımasına devam etmektedir. Özellikle ülkemizde yaşadığımız çok hassas Zaman'da konu gemimizin Türk limanlarındaki uğraklarına halen devam etmesi, içinde bulunduğumuz karanlığa bir ışık gibi gelmektedir ve nezdinizde özellikle en büyük desteği olan ve aynı zamanda hayatinin otuz yila yakin bir zamanini lux segment turizme adamis New Faces Tur Acentesi sahibi Yaşar Karadağ'a çok teşekkür etmek istiyorum,, kendileri sürekli farkındalık yaratarak ülkemizin diğer limanlarınada ışık tutmaktadır." dedi.

Bakanlığa Teşekkür

İlker Atağ; "Denizcilik ve İç Sular Genel Müdürlüğü nezdinde Bakanlığımıza de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Turizm adına son derece en iyi şekilde desteklerini esirgemediler, hep yanımızda oldular" şeklinde konuştu. 

Karadeniz Limanları da programa alınıyor

"Bu dönem ülkemizin güneyini gezdik ve yakın zamanda Karadenizimizin limanlarını da içine alacak şekilde turlarımıza devam edeceğiz" diyen İlker Atağ; "Kruvaziyer konusunda beraberce yürüyüp geliştirmemiz gereken o kadar çok detaylar varki ve bunu hep birlikte sayenizde sesimizi duyurmanıza mesajımızı ilgili yerlere vermenizde sizlerede ayrıca teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim