Geçen yıl vizesiz Yunanistan Adaları turlarını başlatan Apex Tour, bu yıl da İzmir çıkışlı 8 gece 9 günlük turlarında Schengen Vizesi olmadan İtalya'nın Trieste kentine günübirlik vizesiz tur düzenlemek için İtalyan makamlarını ikna etti.

Apex Tour Genel Müdür Yardımcısı Orhan Üstündağ, Ocean Majesty gemisiyle güzergâh üzerinde bulunan Trieste'ye vizesiz tur için geçen yıldan bu yana İtalyan mülki idare amirliği, polis yetkilileriyle bire bir görüşmeler yürüttüklerini ifade etti.

Yunanistan'da daha önce birlikte iş yaptıkları acenteyi alarak İtalyanlara birçok kez görüşmeye gittiklerini ifade eden Üstündağ şöyle devam etti: “Düzenlediğimiz turlarda herhangi bir olay çıkmadığını, Türk turistin iyi para bıraktığını söyledik. Yunanlı lokal acentelerle ziyaretlerine gittik. Önce sıcak bakmayıp olmaz dediler. Ancak biz vazgeçmedik ve günübirlik turist girişleri için İtalyan makamlarını ikna ettik.”

20 BİN KİŞİ TAŞIYACAK
Geçen yıl hayata geçirdikleri vizesiz Yunan Adaları turlarına 8500 Türk turist taşıdıklarını ifade eden Orhan Üstündağ, “Bu yıl 19 Mayıs'ta başlayacak kruvaziyer turlarımızı kasım ayının sonuna kadar sürdüreceğiz. Şimdiden 20 bin kişiyi gemi turlarına çıkaracağımızı öngörüyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim