Türk Girişimciler Amerika Marina Endüstrisinde

Marina Depot LLC. Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde faaliyetine başladı. Şirketin faaliyete geçtiği Florida 22 milyon nüfusa sahip ve 1,200,000 kayıtlı irili ufaklı tekne bulunmakta.

15 yıllık Tuzla tersanelerinde kazandığı deneyimi Amerika’ya taşıyan Gemi İnşaatı ve Makine Mühendisi Aykan Altunbaş, Amerika pazarını hedeflemesinin sebebini şöyle açıkladı; Florida Eyaletinde her 18 kişiden biri tekne sahibidir ve 2018 yılında Florida Denizcilik ve Tekne sektörünün cirosu 23.3 Milyar Dolara ulaşmıştır. Bu potansiyeli görüp doğru girişim hamlesini doğru zamanda yapmak istedik. Türk üreticilerini bu pazara taşımak da ana gayelerimizden biridir. Bu sebeple 2 mühendis ortağımla beraber uzun bir süredir proje uygulama tarzındaki hizmetlerimizi, ürün tedarikini de sağlayacak şekilde genişlettik. Bu yılın başında da Marina Depot u kurmuş ve aktif hala getirmiş olduk. Marina Deposu anlamına gelen ismi ile olabilecek en fazla ürün gruplarını içeren; beklide şu ana kadar yapılmış denizcilik ve tekne sektöründe ki en kapsamlı e-ticaret sitemiz de (www.marinadepot.com) aktif olarak çalışmaya başladı.

Aykan Altunbaş şirket ürün yelpazesi hakkında bilgi verirken can yeleğinden tekneye kadar, 17 ana kategoriye ayrılmış tüm marina ve tekne ekipman ve malzemelerinin olacağını, gerektiğinde özel üretimde sağlayacaklarını belirterek tamamı Türk üretimi petrol sızıntıları için koruma bariyerleri , yüzer iskeleler , ambulans ve polis teknelerinin de olduğunu belirtti.

Amerikan ürünlerinin ülkenin işçilik şartlarından dolayı yüksek olması ve Çin’in Amerika ile ekonomik savaşa girmesini büyük bir fırsat olarak değerlendiren Marina Depot, ürün gamını olabildiğince Türkiye’den sağlamayı vizyon edinmiş durumda.

Florida eyaletinden sonra ülkenin en büyük 2.pazarı olan Kaliforniya’yı da şimdiden araştırmaya başladılar bile. 2 yıl içinde tüm Amerika’ya dağıtım yapmayı hedefleyen Marina Depot Türkiye’nin yetiştirdiği insanlarla, Türkiye’nin ürettiği ürünleri Amerika pazarında markalaştırmanın heyecanını yaşıyor.

Editör: TE Bilişim