Türk Denizciliği ve lüks yat sektörü Fransa'da... 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Fransa'da 23-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Deniz Turizmi Fuarı'nda Türkiye'nin deniz turizmi, kültür, sanat ve gastronomisi ile lüks yat üretim sektörünün tanıtılacağını bildirdi.

Erol, ''Avrupa'nın en önemli lüks yat imalatçılarının katılacağı ve Türkiye'nin onur konuğu olarak yer alacağı Deniz Turizmi Fuarı'nda Türk deniz turizmi, Türk kültür ve sanatı ile yat üretimi tanıtılacak.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın en önemli lüks yat imalatçıları ile dünya denizcilik sektörünün buluştuğu fuara, Türkiye'nin onur konuğu ülke olarak katılacağını belirtti. Türkiye'ye fuarda 800 metrekare stant ayrıldığını vurgulayan Erol, Türkiye'den 23 firmanın fuara katılacağını kaydetti.

Fuarın, Türk denizcilik turizminin ve lüks yat sektörünün tanıtımı açısından çok önemli fırsat yaratacağına işaret eden Erol, ''Türkiye'nin denizcilik sektörünün tanıtılması ve pazarlanması, ulusal kültür ve sanatın tanıtılması, bununla ilgili aktivitelerin yapılması sağlanacak. Fuarda Türk gastronomisi de tanıtılacak'' dedi.

İzmir, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Antalya ile İstanbul bölgelerinden yat imalatçıları, marina işletmecileri, mavi tur şirketleri, liman işletmecileri ile Antalya'dan Antalya Serbest Bölge İşleticisi ASBAŞ'ın katılacağını vurgulayan Erol, yabancı lüks ve yelkenli tekne üretici firmalar ile Türk yatırımcılar arasında iş birliğinin sağlanmasının da gerçekleşeceğini bildirdi.

Fuarın düzenlendiği La Rochelle'nın 3 bin 700 yat bağlama kapasiteli bir marinaya sahip olduğunu anlatan Ahmet Erol, geçen yıl düzenlenen fuara 33 ülkeden 300'e yakın firmanın katıldığını ve ziyaretçi sayısının 110 bini aştığını hatırlattı.

Avrupa'nın en önemli tekne yat imalatçılarının da fuara katıldığını ifade eden Erol, fuarın tekne yapımcılığı konusunda Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı.

Erol, deniz turizmi fuarlarında artık Türk yatırımcılarının aktif hale gelmesini istediklerini belirterek, bunun için uygun platformlar yaratılması konusunda çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. (aa)

Editör: TE Bilişim