Turizmde canlanma başlıyor

Ege Bölgesi'ndeki önemli turizm destinasyonlarından Kuşadası ve Didim ilçelerinde turizmciler, darbe girişimi nedeniyle turizmin ilk günlerde olumsuz etkilendiğini ancak son birkaç gündür yeniden hareketlilik yaşandığını belirtti.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner Didim'de otellerde iptallerin yaşanmadığını söyledi. Alkaner, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tüm otellerde görevli personelin önemli bir sorumluluk üstlendiğini, titiz davranarak müşterilerin bundan olumsuz etkilenmemesini sağladıklarını kaydetti. Yerli turist hareketliliğinin normal seyrinde olduğunu aktaran Alkaner, şu bilgileri verdi: "Özellikle iç pazar hareketli, yerli misafir sayısı yoğun. Yabancı misafir sayısı daha az. Var olan yabancı müşterilerimiz şuanda beklemedeler. Biz onların tur operatörleri ve acenteleri ile de görüştük. Uçak seferleri de planlandığı gibi devam edecek. Herhangi bir iptal yok. Yakın bölgeden gelecek misafirlerin girişleri yapılıyor. Darbe girişiminin Türkiye’deki turizmi sıfıra çekebilme riski çok fazlaydı ama bu girişim bir anda önlendi ve turizmciler yavaş yavaş da olsa yeniden işlerini toparlamaya başladı.” İlçenin önemli sahillerinden Altınkum'da yoğunluğun darbe öncesinden farklı olmadığı gözlendi.

YURT DIŞINDA TANITIMA İHTİYAÇ VAR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek de Türkiye’nin demokrasiye sahip çıkarak adeta uçurumun kenarından döndüğünü ifade etti. Turizmciler olarak darbe girişimine karşı direniş gösterdiklerini vurgulayan Çiçek, yetkililerin darbe girişiminin olumsuz izlerini özellikle yurtdışında bir an önce düzeltmesi gerektiğine dikkati çekti. Çiçek, "Yöneticilerden, yurt dışındaki kamuoyunu rahatlatacak, Türkiye'nin bundan sonraki yönüyle ilgili açıklama yapması lazım. Devletimizin bir an önce Türkiye’nin yurt içinde ve dışarıdaki imajını düzeltmesi çok büyük önem taşımaktadır." dedi. Darbe girişiminin ilk günlerinde "uçuşlarda" önemli oranda iptallerin olduğuna işaret eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuşadası Limanına bugün yanaşan gemiler yüreklerimize su serpti en azından kruvaziyer gemileri sadece birkaç seferlerini iptal etti. Onlar da tamamen Türkiye’yi rotalarından çıkartsalardı geçimini sadece turizmden sağlayan binlerce esnaf yok olmanın eşiğine gelebilirdi."
Editör: TE Bilişim