Trabzon'da cruise turizminin hareketlenmesi için çalışmalar sürüyor

Geçmiş dönemlerde yılda yaklaşık 40 geminin geldiği Trabzon’da, cruise turizminin yeniden hareketlendirilmesi için yoğun çalışmalar yürütülüyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bir süre önce ABD’ye yaptıkları çalışma ziyaretinde Miami’deki büyük cruise şirketleriyle görüştüklerini ve bu şirketlerin Trabzon’u tur programlarına almak için teknik inceleme heyeti göndermeyi kabul ettiklerini söyledi.

Global devlerle görüşme yapıldı

Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş de 2021 – 2022 döneminde Galataport’un bitmesiyle Trabzon’un cruise turizminin hareketlenmesini beklediklerini vurguladı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bir süre önce ABD’de dünyanın en büyük Cruise gemi firmalarından Royal Caribbean ve Carnival Cruise ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:“Her iki firmanın üst düzey yetkilileri, Trabzon ve Karadeniz’i Cruise destinasyonları arasına almak için teknik inceleme heyetlerini en kısa zamanda Trabzon’a göndereceklerini vurguladı. Valimiz İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve işadamlarımızın bulunduğu heyetle yaptığımız ziyarette Royal Caribbean Başkan Yardımcısı Russell Benford, Carnival Cruise üst düzey yöneticileri Leon Sutcliffe, Salvatore Rassello ve Ugo Savino ile görüştük.”

Hacısalihoğlu, 2016 yılında 40’ı aşan cruise gemisinin Trabzon’a geldiğini ve önemli bir destinasyon olan Trabzon’da yeniden cruise turizminin başlamasını arzu ettiklerini vurguladı.

KAYNAK: Dünya Gazetesi

Editör: TE Bilişim