Teos Marina Nisan 2010’da açılacak

Kolin İnşaat, Sığacık Yat Limanı’nı Nisan 2010'da tamamlamayı planlıyor. Teos antik kentinin adını taşıyacak marinada; sosyal tesisler, alışveriş mekanları ve spor komleksi bulunacak. 

Teos Marina İşletme ve Ticaret A.Ş. İşletme Koordinatörü Fırat Koloğlu, yat limanının Sığacık'ı, İzmir'in önemli bir cazibe merkezi haline getireceğini kaydetti. Proje için harcanan paranın şimdiden 6 milyon doları bulduğunu aktaran Koloğlu, yapılan planlamaya göre işletmeye açılıncaya kadar gerçekleşecek yatırım miktarının 10 milyon doları bulacağını vurguladı.


Koloğlu, "Şu anda inşaatın yüzde 75'i bitti. Sadece ince işler kaldı. Önümüzdeki yıl nisan ayında tüm işler tamamlanmış, ilk yat limana yanaşmış olacak. Gümrük binası, benzin istasyonu ve marina bölgesindeki tesislerin atıklarını temizleyecek arıtma sisteminin de bulunacağı tesisin açılmasıyla Ege sahillerinden Yunan Adaları'na geçisin sağlandığı noktalara Sığacık'ın da eklenmesi planlanıyor" dedi. 

Marinada teknelerin bakımını yapmak için çekek yeri, tamir alanı, yat sahiplerinin eşyalarını koyabilecekleri depo alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, tura çıktıklarında hayvanlarını bırakabilecekleri pet otel, gösteri merkezi, çarşı, spor kompleksi, Türk hamamı, sauna, sağlık klübü, golf sahası gibi tesislerin bulunacağını ifade eden Koloğlu, gümrüklü alan dışındaki tesislerden herkesin yararlanabileceğini söyledi. 

Sığacık Koyu'nda, 400 yatın demirleyebileceği yat limanında denize bağlanan kanalda da maksimum 5 metre büyüklüğünde 50 tekne bağlanabilecek. 

Koloğlu, ikinci proje olarak da bölgede zengin kaynakları olan termal sağlık kompleksi kurmayı planladıklarını söyledi. Koloğlu, bu yatırımlarla Sığacık ve Seferihisar'ın ekonomisini güçlendireceklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Teos Marina ilk yıl 400 yatlık kapasitesini dolduracak. Her yatta en az 4 kişi desek toplamda bin 600 kişi eder. Üst gelir grubundan insanları buraya çekecek bu proje ekonominin canlanmasını da beraberinde getirecek. Teos Marina, güzel bir tatil köyü konseptinde olacak. Çok şık bir çarşısı olacak. Burada dünyanın en güçlü markalarına yer vermeyi hedefliyoruz. Büyük alışveriş merkezi için Migros'la görüşmelerimiz sürüyor. Araç kiralama ofisi, 6 banka şubesi bulunacak. Yelken tutkunları, bu bölgeyi rüzgarı bol olmasına rağmen denizi durgun olduğu ve konforlu bir seyir sunduğu için özel olarak tercih ediyor."

Editör: TE Bilişim