Taşucu’nun Yat Limanı Projesi kaynak israfına neden olur
Seka arazisinin Taşucu Limanı'nın marina olarak kullanılmasına yol açacağı, Taşucu’nun Yat Limanı Projesi'nin kaynak israfına neden olacağı öne sürüldü.
MERSİN- Seka arazisinin turizm alanı olarak ilan edilmesinin Taşucu Limanı'nın marina olarak kullanılmasına yol açacağı, Taşucu"nun Yat Limanı Projesi'nin kaynak israfına neden olacağı öne sürüldü.
Mersin Lojistik Master Planı'nın onaylandığına ve projenin yürürlüğe girdiğine işaret eden ve projenin temeli olan İhtisas Lojistik Organize Sanayi Bölgesi (İLOSB) çalışmalarının da yürüdüğünü ifade eden Dünya Gazetesi Yazarı Atilla Yıldıztekin, Taşucu Limanı'nın geniş Seka arazisinin turizm alanı olarak ilan edilmesi ve limanın marina olarak kullanılmasının tehlikeli olduğunu bildirdi.

Atilla Yıldıztekin, Mersin ve Taşucu Limanları başlıklı yazısında Taşucu Limanı'nın bir uluslararası marina haline getirilmesinini anlaşılmaz bir proje olduğunu öne sürdü ve yörede yat turizmi için yeterli alt yapının olmadığını kaydetti.

Buna karşılık, Mersin gibi turizmle kalkınması öngörülen bir liman kentinde projelendirilmiş olan, ancak yıllardır inşa edilemeyen yat limanının bile gerçekleşememiş olmasının düşündürücü olduğunu kayedetti ve "Altı yıldır ihalesi bekletilen kimsenin ilgilenmediği iki adet yat limanı projesinin hayata geçirilemediği bir noktada Taşucu"nun yat limanı olarak projelendirilmesi kaynak israfından başka bir şey değildir. Taşucu"na çok yakın mesafede olan Kumkuyu ve Mersin marinaları boş dururken arasına bir marina daha yapılması anlaşılamaz bir düşüncedir," ifadesini kullandı.

Yıldıztekin, şunları söyledi:
"Kaynaklarımızın kıt oluşu bizleri bunların kullanımında bir daha düşünmeye itmelidir. Taşucu Marinası Projesi'ne aktarılacak olan kaynağın Mersin içinde lojistiğin gelişmesi için yapılan çalışmalarda kullanılması sadece Mersin limanının değil aynı zamanda bölge sanayicisinin, bölge tüccarının ve bölge insanının refahına katkıda bulunacaktır. Taşucu"na yatları ile gelecek olan turistlerin o bölgeye bırakacakları fazla bir şey yoktur. Uzun süre kalmaları için nedende söz konusu değildir. Mersin bu konuda daha gelişmiş bir metropol olarak düşünülmeli ve değerlendirilmelidir."
Editör: TE Bilişim