Çin ve dünyanın en önemli kruvaziyer destinasyonlarından biri olan Shangai, dünyanın en büyük üçüncü limanını inşa çalışmalarına başladı. Kentin Boashan bölgesinde kurulacak olan limanın 100 milyar yuanlık (14 milyar dolar) bir ekonomi oluşturması bekleniyor.

Baoshan Bölgesi Müdür Yardımcısı Su Ping, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek “Şehir, kruvaziyer müşterilerinin deneyimlerini geliştirmek, ürün inovasyonunu tanıtmak ve kruvaziyer tasarım ve inşaatını teşvik etmek için çalışacak ve uluslararası bir seyir noktası haline gelecek” dedi.

Şu anda dünyanın en büyük dördüncü limanı olan Wusongkou Cruise Limanı, 2 binden fazla yolcu gemisi ve 13 milyondan fazla yolcu kapasitesine sahip.

Xinhuanet.com’a göre Çin, 10 yılda toplam 2,19 milyonla yolcu hacmiyle dünyanın ikinci en büyük yolcu pazarı haline geldi. Çin’deki kruvaziyer pazarının yaklaşık yüzde 63’ü Shangai’den geliyor.

Öte yandan Çin, gemi inşada da önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. CSSC Cruise Technology Development Co Ltd (CCT) Başkanı Yang Guobing, şirketin önümüzdeki 10 yılda 50 milyar yuan (7 milyar dolar) yatırım yapmayı ve Shangai’da 2030 yılına kadar geniş bir filo işletmeyi beklediğini söyledi.

The Maritime Portfolio in Informa Markets Başkanı Andrew Williams ise, “Hedefimiz, Fincantieri ve Carnival gibi ortaklarımızla birlikte komple bir endüstriyel endüstri zinciri oluşturmak. 10 yılda, Çin tarafından finanse edilen sekiz ila 10 yolcu gemisinden oluşan bir filoyu yönetmek için 50 milyar yuan (7 milyar dolar) yatırım yapacağız” dedi.

Williams, “Gemi inşaası siparişlerinde önemli bir artış var. Şu anda dünyada 67 milyar dolar değerinde 116 geminin inşası ve onarımı siparişi var. Üç yıl öncesine kadar Çin’de böyle bir gemi inşa edilmedi. Şimdi 10 tane inşa ediliyor ve bunun hızlı bir şekilde büyümesi bekleniyor” dedi.

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim