Setur martta temeli atıyor

Tansu Çiller zamanında temeli atılan ve yıllardan beri atıl vaziyette beklerken özelleştirme idaresi tarafından Koç Holdinge bağlı Setur firmasına kiralanan Yalova Yat limanının kara bölümüne yapılacak olan sosyal tesisleri temel atma törenine mart ayında AK Parti İstanbul Milletvekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken’in katılacak. .

Setur firmasının işletmesini yaptığı Kalamış Yat Limanı ve Fenerbahçe Yat Limanı baz alınarak Yalova'da işletmeye açılacak.. Yalova Yat Limanı'na restoran, kafeterya, idari bina, tenis kortu, buz pateni, bowling salonu, yüzme havuzu gibi yaşam ve dinlence alanları yapılacak.

Yalova Yat Limanı'nın açılmasıyla ilgili oldukça heyecan taşıdığını söyleyen Setur Marinalar Genel Müdürü Vedat Midilli: "Yalova Yat Limanı'nın işletmesine ayrı bir önem veriyoruz. İşletmemizde olan Fenerbahçe ve Kalamış yat limanları şu an için 1700 yatlık kapasiteye sahip. Bu marinalarımız da yüzde 120 kapasiteyle çalışıyor. Eminim ki Yalova Yat Limanı hem İstanbul'daki yat sahipleri hem de diğer çevre illerdeki yat sahipleri için ideal bir mekan olacak. Tüm yatlar bundan sonra Yalova Yat Limanı'na çekilecek.Bugüne kadar Yüksek Planlama kurulunu bekledik.." dedi

Setur Marinalar zincirinin bir halkası olacak Yalova Yat Limanı'nın kent turizmine büyük katkısı olacak. Ulaştırma Bakanlığı'yla yapılan sözleşme gereği, Yalova Yat Limanı'ndan elde edilecek gelirin yüzde 10'u Yalova Belediyesi'ne aktarılıyor.

 

 

Editör: TE Bilişim