Tekirdağ’a yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Şarköy ilçesine İstanbul’dan karayolu ile özel otomobil dışında otobüs ile de ulaşmak mümkün.

Turistlere temiz deniz ve kumsalıyla güzel bir tatil fırsatı sunan Şarköy Belediye Plajı, bu yıl da 5. Mavi bayrağı alarak kalitesini belgeledi. Balık, üzüm ve karidesin merkezi olarak anılan Şarköy, deniz sezonunun açılmasıyla binlerce turisti ağırlamaya başladı.

Yaz mevsimiyle birlikte nüfusu önemli oranda artan Şarköy, misafirlerinin ilçede güzel günler geçirmesi için değişik alternatifler sunuyor. Kaliteli şarap üretimiyle vatandaşlara ayrı bir damak zevki yaşatan Şarköy, zeytin yağıyla da rakip tanımıyor.

Ayrıca rüzgarın uyumuyla yamaç paraşütü ve deniz sörfünün rahatlıkla yapılabildiği ilçede, vatandaşlar sakin bir yaz tatilinin yanında adrenalin sporlarını da yapabiliyor.

MAVİ BAYRAK KRİTERLERİ
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yaptığı açıklamada, bu yıl 5. kez aldıkları mavi bayrak ile turist sayısında artış beklediklerini ifade etti.  Altınok, mavi bayrak alabilmek için plajlarda bazı özellikler arandığını söyledi.

Özellikle yüzme suyu analiz sonuçlarının AB yüzme suları direktifi ile uyumlu olması gerektiğini ifade eden Altınok, şöyle konuştu:  "Sanayi ve kanalizasyon atıkları plaj alanını etkilememelidir. İlçede toplanan atık sular Ulusal Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’ne uygun olarak bertaraf edilmelidir. Biz Şarköy’de bütün bu özelliklere dikkat ediyoruz.

Plajlarda çevresel denetimleri ve kontrolleri yapmak ve bir çevre yönetim sistemini oturtmak amacıyla ilçe bazında Mavi Bayrak Plaj Yönetim Birimi oluşturuldu. Bu kapsamda plaj, arazi kullanımı ve işletme açısından kıyı alanları kullanımını içeren tüm ulusal yasalara uyumu  denetlenmektedir.

Ayrıca mavi bayrak kriterleri kapsamında, plaj temiz tutulmalıdır. Plajda yeterli sayıda çöp kutusu ve atık konteyner bulunmalı, düzenli olarak boşaltılmalı ve temiz tutulmalıdır. İhtiyaca cevap verebilecek sayıda cankurtaran ve gerekli tüm malzemeleri de eksiksiz olarak plajda bulundurulmalıdır."

"ŞARKÖY TRAKYA’NIN BODRUMU OLACAK"
Altınok, yağışlı bir mevsim geçirilmesi nedeniyle geçen yıl Mayıs ayı sonunda açılan deniz sezonunun bu yıl Haziran ayı ortalarında başladığını belirtti.

Okulların tatile girmesiyle turist sayısının artmaya başladığını anlatan Altınok, "Şarköy sahilleri denize girenlerle doldu. Yerli halk henüz denize girmiyor, ancak dışarıdan gelenler deniz mevsimini açtı" dedi.

Turizmin gelişmesini sağlamak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Altınok, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl 5. kez aldığımız mavi bayrak ödülü nedeniyle turist sayısında artış bekliyoruz. Belediye olarak Şarköy’ümüzü mavi bayrak ödülüne layık bir ilçe olması için değişik çalışmalar yaptık. Sahilimizi yeniden düzenledik. Kumsallarımızda gerekli bakımı yaptık, sahilde bulunan caddelerimizi yeni taşlarla döşedik. Sarıcapaşa Caddesi’ni ışıklı yol haline getirdik. Döşediğimiz ışıklı taşlar sayesinde sahil caddemiz gece pırıl, pırıl parlıyor. Yaptığımız çalışmalarla genişlettiğimiz sahilimiz yeni bir imaja kavuştu. Ayrıca alternatif turizm yatırımları için çalışmalarımız sürüyor. Amacımız Şarköy’ü Trakya’nın Bodrum’u yapmak."

Okulların tatile girmesiyle Şarköy’deki yazlık evlerine gelen Gülizar Taşdelen (47), daha önce deniz mevsimini Bodrum’da açtıklarını, bu yıl ilk kez Şarköy’de geldiklerini söyledi.

Mavi bayraklı plajı, temiz kumsalı ve denizin Bodrum’u aratmadığını anlatan Taşdelen, "Şarköy insanları çok cana yakın. Rahat, rahat denize girebiliyor, kumsalda gazetemizi okuyarak meşrubatlarımızı yudumluyoruz. Ben bu yıl deniz sezonunu Şarköy’de açmaktan çok mutluyum. Şarköy’ü herkese tavsiye ediyorum. Bir kere gelsinler bir daha vazgeçemeyecekler" dedi.

Editör: TE Bilişim