Salgında sınırlı önlemlerle 9 kruvaziyer hattı sefer yapıyor

Kuzey Amerika merkezli kruvazörler için, tüm kruvaziyer endüstrisi hala kapalı gibi görünebilir. Ancak 9 şirketin gemileri sefer yapıyor.

Kruvaziyer gemileri seferlere çıkamıyor ve Kuzey Amerikalıların en iyi bildiği hatlar Royal Caribbean, Carnival Cruise Line ve Norwegian Cruise Line Kasım ayının başlarına kadar neredeyse tüm seferlerini iptal etti. Ancak gerçek olan son aylarda artan sayıda kruvaziyer gemisi, sessizce yeniden faaliyete geçiyor.

Yolculuklar, Haziran ayında Avrupa'da tek bir Alman nehir gemisiyle başladı ve son üç ayda düzinelerce ek nehir ve okyanus gemisinin birden çok bölgede faaliyete geçmesiyle istikrarlı bir şekilde büyüdü .

Yolculukların halen gerçekleştiği yerler arasında, Temmuz ayından bu yana bir yolcu gemisinin faaliyet gösterdiği Fransız Polinezyası yer alıyor. Bunlar arasında, tek bir geminin Ağustos ayında seferine yeniden başladığı İtalya ve Eylül ayı başlarında ikinci bir geminin seferlerine yeniden başlaması da dahildir .

nickovision-.jpg

NickoVISION adlı bir Alman nehir gemisi, bu yaz seferlerine yeniden başlayan ilk yolcu gemisi oldu. Almanca konuşan yolcular için Almanya'daki Ren Nehri üzerinde geziler düzenledi.

Norveç , Fransa , Almanya ve Tayvan limanlarında da son aylarda seferlere yeniden başlandı .

GERI DÖNEN SEYIR HATLARı

Toplamda, dokuz kruvaziyer hattı, dünyanın herhangi bir yerindeki en az bir gemi ile seferlerini yeniden başlattı. Bu, nispeten büyük açık deniz gemileri işleten hatları saymanız durumunda böyle görülüyor.

Küçük nehir gemileri ile nehir gezileri sunan birkaç kruvaziyer şirketi, çoğunlukla Avrupa'da olmak üzere, deniz yolculuğuna yeniden başladı.

İskoçya'da Majestic Line tarafından işletilen 12 kişilik tekneler veya Variety Cruises tarafından Yunan Adaları'nda işletilen 49 kişilik yelkenli yat Galileo gibi çok küçük göl veya okyanus gezintisi yapan gemilerle dünya çapında bazı yolculuklar yapılıyor.

TAŞIMAYI SÜRDÜRENLER
Diğer kuvaziyer şirketlerini aşağıdaki listemize dahil etmiyoruz.
Ayrıca, Fransız Polinezyası'nda yarı yük, yarı yolcu gemisini işleten Aranui 5 adlı şirket gibi yolcu feribotlarını veya diğer yolcu gemilerini işleten nakliye şirketlerini de dahil etmiyoruz. Aranui 5 Temmuz ayında Polinezya adalarına kargo ile birlikte yolcuları taşımaya devam etti


hurtigruten,-005.jpg

COVID-19 KORKUTUNCA SEFERLERI DURDURDU

Ayrıca, COVID-19 korkuttuktan sonra seferleri hızla durdurmak için yaz boyunca yeniden yola çıkan iki kruvaziyer hattını da saymıyoruz.
Norveç merkezli Hurtigruten, Haziran ve Temmuz aylarında Norveç ve Almanya'dan sınırlı sayıda seferine devam etti, ancak birkaç hafta sonra hattın gemilerinden birinde meydana gelen COVID-19 salgını sonrasında onları durdurdu . Salgın düzinelerce mürettebatı ve yolcuyu rahatsız etti.

uncruise-adventures-.jpg

Küçük gemi macera kruvaziyer uzmanı UnCruise Adventures , bir yolcunun COVID-19 testinin pozitif çıkmasından sadece üç gün sonra seferleri iptal etmek için 1 Ağustos'ta Alaska'daki yolculukları yeniden başlattı .

SEFER BAŞLATAN DOKUZ BÜYÜK KRUVAZIYER HATLARI;

Seferleri yeniden başlatan, okyanus gezen gemilere sahip dokuz büyük kruvaziyer hattı şöyle:

COSTA CRUISES
Avrupa merkezli Costa Cruises, 2,260 yolcu kapasiteli Costa Deliziosa adlı tek bir gemi ile 6 Eylül'de İtalya'dan yedi gecelik yolculuklara yeniden başladı . 12 güverte yüksekliğindeki gemi, İtalya'nın Trieste kentinden , Puglia'daki Bari ve Brindisi duraklarını içeren tüm İtalya güzergahında seyrediyor; Calabria'daki Corigliano-Rossano; ve Sicilya'da Siracusa ve Catania yapıyor. Costa Deliziosa, 10 Ekim'den itibaren Trieste'den Yunanistan'a yedi gecelik seferlere geçecek.

costa-diadema.jpgİkinci, daha büyük Costa gemisi 3724 yolcu Costa Diadema sefere hazırlanıyor. Başlangıçta sadece İtalyan limanlarına sefer yapacak ilk Costa Deliziosa gezileri ile Eylül 19’de başlıyor. İtalya limanlarına Cenova’dan hareket edecek gemi Civitavecchia, Roma, Napoli, Palermo, Cagliari ve La Spezia yapacak.
Costa Diadema, Kasım ayından itibaren Kanarya Adaları'na 12 gecelik, Mısır ve Yunanistan'a 14 günlük sefer programına geçecek. Costa Deliziosa, şu anda açık denize açılan tek Costa Cruises gemisidir. (Fotoğraf Costa Cruises'ın izniyle)

costa-deliziosa--003.jpg
COSTA DELIZIOSA
Costa Cruises ayrıca 5.224 yolcu kapasiteli Costa Smeralda ve 4.200 yolcu kapasiteli Costa Firenze'yi sırasıyla 10 Ekim ve 27 Aralık tarihlerinde aktif sefer serisine eklemeyi planlıyor. Her iki gemi de Batı Akdeniz güzergahlarına sefer yapacak. Eylül ayında yapılacak ilk seferler yalnızca İtalyan sakinlerine açık olarak planlandı. Ancak 27 Eylül'den itibaren seferler, yaklaşık 30 Avrupa ülkesinin sakinlerine açılacak.

MSC CRUISES
Avrupa merkezli MSC Cruises, 16 Ağustos'ta deniz yolculuğunun durdurulmasından bu yana Akdeniz'de seferlere yeniden başlayan ilk büyük kruvaziyer hattı oldu . Costa gibi MSC Cruises’da 4.842 yolcu kapasiteli MSC Grandiosa adlı tek bir gemi ile operasyonlarını yeniden başlattı. Cenova'dan İtalya ve Malta'daki limanlara yedi gecelik gezilere çıkıyor.

msc-grandiosa.jpg

MSC GRANDIOSA
MSC Cruises 4.842 yolcu kapasiteli MSC Grandiosa ile sefere devam eden dünyanın en büyük yolcu gemisi oldu. MSC Grandiosa 181.541 ton ile dünyanın yedinci en büyük yolcu gemisi olarak biliniyor.
İkinci bir MSC Cruises gemisi olan 2.550 yolcu MSC Magnifica, İtalya'nın Livorno, Civitavecchia ve Messina'ya 10 gecelik seferleriyle 19 Ekim'de İtalya'nın Cenova kentinden seferlerine devam edecek. Valletta, Malta, Pire ve Yunanistan’da Katakolon’a gidiyor. Yolcular Civitavecchia ve Messina'nın yanı sıra Cenova'da da uçağa binebiliyorlar. Yolculuklar yalnızca Avrupa'nın Schengen ülkelerinde yaşayanlara açık olarak yapılıyor.

TUI CRUISES
Almanya merkezli Tui Cruises, Temmuz ayında, Mein Schiff 1 ve Mein Schiff 2 adlı iki gemi ile kuzey Almanya limanlarından kısa süreli "hiçbir yere gitmeyen yolculuklar" başlattı. Gemiler, Hamburg ve Kiel'den Kuzey ve Baltık denizlerine doğru yola çıkıyor.

mein-schiff-6,-.jpg

MEIN SCHIFF 6
Mein Schiff 6, Yunanistan çevresinde seferlere yeniden başlayan ilk büyük gemiydi. 13 Eylül'de Tui Cruises , Yunanistan'daki büyük bir kruvaziyer hattının ilk seferlerini de ekledi . Mein Schiff 6'daki yedi gecelik yolculuklar, Yunanistan'ın Girit adasında Kandiye'den kalkıyor ve Korfu ve Atina’nın Pire limanında mola veriyor. Tui Cruises, Almanca konuşulan pazara hitap ediyor ve Yolcular, Almanya'dan charter uçuşları ile sefere katılmak için geliyor.

ponant,-.jpg

PONANT
Ponant, küçük gemi ve keşif kruvaziyer uzmanı olaak sefer yapıyor. Temmuz ayında Fransa, Hırvatistan ve İzlanda'daki seferlerle faaliyetlerine geri döndü. Ponant normalde Amerikalılar da dahil olmak üzere uluslararası bir müşteri çekerken, halen sadece Avrupalılar için sefer yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yüksek koronavirüs vaka sayıları nedeniyle birçok Avrupa ülkesi Amerikalı turistlerin gelişini sınırladı.

paul-gauguin-.jpg

PAUL GAUGUIN GEZILERI
Fransız Polinezyası kruvaziyer uzmanının tek gemisi 332 yolcu kapasitesi Paul Gauguin 11 Temmuz'da Papeete, Tahiti'den deniz yolculuğuna devam etti. Gemi çoğunlukla Papeete'den Bora Bora ve Moorea da dahil olmak üzere Society Adaları'na yedi gecelik seferlere çıkıyor.
Geminin ilk 11 Temmuz seferleri sadece yerli halka açıktı. Ancak 29 Temmuz'dan beri Amerikalılar da dahil olmak üzere uluslararası yolcuları ağırlıyor.

hapag-lloyd-cruises-.jpg

HAPAG-LLOYD CRUISES
Almanya merkezli lüks kruvaziyer operatörü, Hapag-Lloyd Cruises 21 Temmuz'da Almanya'nın Hamburg kentinden yolculuklarını iki gemiyle yeniden başlattı. geleneksel lüks gemi 516 yolcu kapasitesi Europa 2 ve 230 yolcu kapasiteli lüks, keşif tarzı Hanseatic Inspiration ile sefer yapıyor.
Bir başka Hapag-Lloyd Cruises gemisi, 408 yolcu kapasiteli Europa, diğer ikisine son iki hafta içinde Hamburg'dan sefere çıkarak katıldı.
Gemilerin yürüttüğü yolculuklar geleneksel limanlarda durakları içermiyor, ancak bazıları keşif için Zodiac botlarla inişleri içeriyor. Varış noktaları arasında Norveç fiyortları ve İsveç ve Danimarka çevresindeki kıyı bölgeleri bulunuyor.
Hapag-Lloyd Cruises normalde bazı Amerikalıların yanı sıra Alman gezginleri de çekiyor. Ancak mevcut geziler yalnızca Alman, Avusturyalı ve İsviçreli yolculara açık bulunuyor.

hapag-lloyd-cruises--001.jpg

SEADREAM YACHT CLUB
Küçük gemi uzmanı 100 yolcu kapasiteli SeaDream Yacht Club gemisiyle, 20 Haziran'da yerel Norveçli gezginleri hedefleyen sahil güzergahlarıyla seferlerine yeniden başladı. İki gemisi de geziler için Norveç'e yeniden konuşlandırıldı ve artık sona eren kısa bir sezon işletti. SeaDream Yacht Club gemilerden birini Kasım ayında Barbados'tan çıkmak için Karayipler'e aktaracağını söyledi .

dream-cruises.jpg

DREAM CRUISES
Asya merkezli Dream Cruises, Tayvan'ın Keelung kentinden ülkenin uzak adalarına kısa seferlerle 26 Temmuz'da
Asya'daki seyahatlerine devam eden ilk kruvaziyer markası oldu. Yolculuklar 1.856 yolcu kapasiteli Explorer Dream gemisiyle gerçekleşiyor ve sadece Tayvanlı gezginlere açık bulunuyor. Dream Cruises,, 22 Ekim'den itibaren aynı gemiye Keelung'dan daha uzun Tayvan turları eklemeyi planlıyor.

croisieurope,-.jpg

CROISIEUROPE
Fransa merkezli CroisiEurope, 129 yolcu kapasiteli La Belle des Oceans ile Fransa'nın Nice kentinin dışında Korsika çevresinde bir hafta sürecek yolculuklara Ağustos ayında yeniden başladı. Geminin önümüzdeki aylarda Kanarya Adaları'na hareket etmesi bekleniyor. Çoğunlukla Fransız gezginleri çeken CroisiEurope, Avrupa'da yeniden başlattığı nehir yolculukları ile tanınıyor.

EMRE ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM

Editör: TE Bilişim