15 katlı, 3600 yolcu kapasiteli rüya gemimizin adı, Amerikan Royal Caribbean International’a bağlı 5 yıldızlı Navigator of the Seas. Royal Caribbean International dünyanın en lüks gemileriyle Amerika’dan Avrupa’ya, Avustralya’dan Pasifik adalarına; kutuplardan Afrika’ya kadar; her yere unutulmaz seyahatler düzenliyor. Ben de bu unutulmaz seyahatlerden birine kızkardeşim Visal’le katıldım.

Muhteşem gemi Navigator of the Seas’e Kuşadası’ndan bindik. 7 gün sürecek seyahatte, Girit, Roma, Sicilya ve Atina’ya uğrayacağız. İçeri adım atar atmaz bir gemide olduğunuzu unutuyorsunuz. Büyülü bir dünyanın içine giriyorsunuz. 14 asansörden birine binip sekizinci kattaki odamıza çıkıyoruz. Odalar bir gemi kabininden çok, 5 yıldızlı otel odası...

Odanın balkonuna çıkınca gemide olduğumuzu anlıyoruz. Sonra gemideki dünyayı merak edip hemen keşfe çıkıyoruz. Önce cafe ve barların, mağazaların olduğu 5. kattaki ‘Royal Promenade’a iniyoruz. Birçok ünlü markanın ürünlerini burada bulabilirsiniz. Üstelik, “Aynı ürünü daha uygun fiyattan bulur ve bunu yazılı kanıtlarsanız Royal Caribbean paranızı iade ediyor” deniliyor. Bu caddede akşamları partiler düzenleniyor. Geminin her yerinde 12 milyon dolarlık sanat koleksiyonu var ama satılık değil, sadece gemi içindeki mekanları zenginleştirmek için.

24 saat yemek

Uykunuz kaçarsa, geceyarısı acıkırsanız Cafe Promenade 24 saat açık. Para ödemeniz gerekmiyor. Dilerseniz oda servisi de 24 saat hizmet veriyor. Siparişiniz için ekstra ücret ödemenize gerek yok ama 3.95 dolar (Bu arada gemide para birimi dolar) servis ücreti ödüyorsunuz. Öğle yemeği büyük bir açık büfe, a la carte tercih edenler için pek çok restoran var gemide. Fastfood isterseniz Amerika’nın en eski hamburgercisi Johnny Rockets bulunuyor. Ve 3 katlı büyük yemek salonunda akşam şık bir atmosferde, lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Gemide her ülkeden 6-7 garson bulunuyor. Türklere Türk garsonlar hizmet ediyor; dil bilmeyenler için müthiş rahatlık.

Editör: TE Bilişim