Rusya ve Türkiye arasında cruise seferleri başlıyor mu?

14. Rusya-Türkiye hükümetlerarası komisyon toplantısında Rusya ve Türkiye'nin Karadeniz'deki limanları arasında cruise gemi bağlantısına başlanma konusu görüşüldü.

İstanbul'da 10-12 Ekim'de düzenlenen 14. Rusya-Türkiye hükümetlerarası komisyon toplantısına katılan Rusya Ulaştırma Bakanlığı, görüşmelerin içeriği ile ilgili bir açıklama yaptı. gazetem.ru'nun haberine göre; toplantıya Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan Bakan Yardımcısı, Federal Deniz ve Nehir Ulaştırma Ajansı Başkanı Viktor Olerskiy'in katıldığı belirtilen açıklamada şöyle devam edildi:"Uzman görüşmelerinde Rusya ve Türkiye'nin ulaştırma alanındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki uluslararası otomobil bağlantısı başta olmak üzere tüm gündem maddeleri masaya yatırıldı. Taraflar Otomobil Ulaştırma Komisyonu toplantısının düzenlenme süre ve koşulları belirlendi. 

Rusya ve Türkiye'nin havacılık alanı temsilcilerinin sene sonuna kadar bir araya gelmesi konusunda anlaşıldı. 

Taraflar Samsun ve Kafkas limanları arasındaki demiryolu ve deniz ulaşımının çalışma konularını görüştüler. Aynı zamanda, Rusya ve Türkiye'nin Karadeniz'deki limanları arasında cruise gemi bağlantısına başlanma konusu görüşüldü. 

İki ülkenin deniz alanındaki uzmanlarının 2016 yılında Kasım-Aralık aylarında İstanbul'da bir araya gelmelerine karar verildi."
Editör: TE Bilişim