Rus yat sahipleri Türkiye'den çekiliyor

Deniz Turizmi Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tellioğlu; “Rus tekne sahipleri sözleşmelerini iptal ettiler ve yatlarını Türkiye'den çıkardılar. Bunlara takılmayıp değişik pazarlara yönelmemiz gerekiyor" dedi. Dünyanın en büyük yatçılık ve yat turizmi fuarlarından biri olan “London Boat Show", Excel Fuar Merkezi'nde meraklılarına kapısını açtı. Fuara katılan Deniz Turizmi Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tellioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Tellioğlu son aylarda Türkiye'nin değişik bölgelerindeki marinalarda sahibi Rus olan tekne sahiplerinin sözleşmelerini iptal ederek, yat ve teknelerini Türkiyeden çıkardıklarını bunun pazarı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

"DEĞİŞİK PAZARLARA YÖNELMELİYİZ"

Türkiye olarak tüm marinaları temsilen fuara katıldıklarını ifade eden, Deniz Turizmi Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tellioğlu, Türkiye'de 4 müşteriden birinin İngiliz olduğunu belirterek, bu fuarın Türkiye açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Turizm Bakanlığı Londra Bot Fuarı'nı listesinden çıkardığı için sektörden gelen büyük talep üzerine Deniz Turizm Derneği ve Deniz Ticaret Odası olarak, Londra fuarına katılma kararı aldıklarını söyleyen Tellioğlu, Türkiye'de hali hazırda 26 bin kapasiteyle 84 marina olduğu ve bu sayıyı artırma çabası içinde olduklarını belirtti. Rusya ile son zamanlarda yaşananların da sektörü etkilediğini ifade eden Tellioğlu; “ Sahibi Rus olan tekne sahipleri sözleşmelerini iptal ettiler ve teknelerini Türkiye'den çıkardılar. Bunlara takılmayıp değişik pazarlara yönelmemiz gerekiyor. Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle çevrili bunu en iyi şekilde pazarlama amacındayız. Ülkemizde tesisler yetersiz. Dünyanın heryerinde bu fuarlara katılarak mevcut tesislerimizi tanıtmak amacıyndayız" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İLK MEGA YATI İSTANBUL'DA"

Fuara katılan Ataköy Marinaları'nın CEO'su Dr. Ulvi Süvarioğlu da marinacılık konusunda Türkiye'nin çok büyük yol katettiğini ifade ederek, Londra fuarına katılmanın Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Türkiye marinacılık tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olacak olan Ataköy Marina Mega Yat projesinin Mayıs ayında tamamlanacağını söyleyen Süvarioğlu “ Türkiye marinacılık konusunda çok mesafe kaydetti. Ataköy MarinaTürkiye'nin ilk marinasıydı. Türkiye bu alanda kalite ile birlikte çok gelişti. Dünya yat turizminden biraz daha fazla pay almalıyız. Bu amaçla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Kısmet olursa Türkiye'nin ilk mega yatını Mayıs ayında hizmete açmış olacağız" dedi.

Yat turizmine yönelik gerçekleştirilen katılımcı sayısı ve kalitesiyle dünyanın önde gelen fuarlardan bir olan “London Boat Show" sergilenen lüks yatlar ve sürat tekneleri, botlar, jet skiler, son model deniz giysileri ve her türlü deniz malzemesi ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Bu yıl 62'incisi düzenlenen fuarda, Türkiye'nin de bir standı bulunuyor. Türkiye'deki büyük marina temsilcileri ile yat yan sanayii ürünlerin satışını yapan şirketler de tanıtım yapıyor.Londra Yat Fuarı, 17 Ocak gününe kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilişim