Ropax gemileri bize de gelsin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önderliğinde Selanik’i ziyaret eden İzmirli işadamı ve turizmciler, temaslarının ikinci gününde Liman Başkanlığı’nda iki kent arasındaki denizyolu taşımacılığının geliştirilmesi konusunu masaya yatırdı.

Thessaloniki Port Authority S.A. CEO’su Dimitros Makris’in sunumunun ardından konuşan Kocaoğlu, deniz ve tren yoluyla birleştirilmiş entergre taşımacılık hedefinin mutlaka başarılması gerektiğini belirterek, “Bu birliktelik her iki kent için de önemli getiriler sağlayacak. Ama bazen çok isteyip de bir türlü sonunu getiremiyoruz. Artık karar mekanizmasında yer alan mercileri ikna ederek bu işi kotarmalıyız” dedi.

CESUR ARMATÖR GEREK

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Yunanların denizcilikte çok başarılı olduğunun altını çizerek, hem Ro-Ro, hem de yolcu taşımacılığı yapan Ropax gemilerinin bu hatta güçlü bir şekilde çalışabileceğini söyledi. Demirtaş, “Sadece cesur armatörlere ihtiyacımız var. İzmir Limanı’nda her türlü problem giderildi. Biz bu seferler için hazırız. Hükümetimiz charter seferler için uçak başına teşvik veriyor. Ropax seferi yapacak gemiler için de Başbakanımızdan yakıt desteği isteyebiliriz. İzmir’de yapılacak Çipras-Davutoğlu buluşmasında bu konuyu çözebiliriz” diye konuştu. Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir-Selanik hattının hem yük taşımacılığı, hem turistik taşımacılık yapacak Ropax gemileri yönünden karlı bir hat olacağını ifade etti. CEO Makris ise hem kendisinin, hem de Belediye Başkanı Yannis Butaris’in bu konuda çok istekli olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim