Rodos'a Yanaşamadı, Marmaris'e Geldi

İzmir limanından gelerek Yunanistan’ın Rodos limanına gidecek olan Costa Concordia isimli kruvaziyer gemi, Rodos limanındaki kötü hava şartları dolayısıyla bu limana yanaşamadı. Gemi, Marmaris limanının bu tür havalarda yanaşmaya müsait olması sebebiyle bugün Marmaris’e geldi.

Marmaris Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Tugay;  “Bugün için limanımıza seferi planlanmış başka bir gemi olmadığı için Costa Concordia’ya rıhtım bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Ancak hava şartlarının yarında bu şekilde kötü olarak devam etmesi halinde; yarın limanmızda programlı olarak gelecek başka bir mega kruvaziyer gemi , MSC Poesia, olacağından diğer olası geminin yanaşma talebini geri çevirmek zorunda kalacağız. Olası yanaşma talebinde bulunan geminin, rıhtımlarımızın yetersizliği sebebiyle açıkta demirlemesi halinde dahi bu kötü hava şartlarında yolcularını flikalar ile taşıması mümkün olmayacak” diyerek,  Marmaris  limanının ilave iskele projesinin önemi açık bir şekilde tekrar kendisini gösterdiğini belirtti.

Tugay; “Marmaris’e gelemeyecek gemilerin rakip ülkelere gittiğini de göz önüne alırsak ilerisi için ciddi kayıplar yaşanması söz konusu olabilecektir. “ dedi.

Editör: TE Bilişim