Ölüdeniz 25 derece

Yaz kendini hissettirmeye başladı. Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu Ölüdeniz'de turistler güneşin ve denizin keyfini çıkarıyor.

Fethiye- Türkiye'nin bazı bölgelerinde yağışlı hava etkili olurken Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde hava sıcaklığı 25 dereceye ulaştı.

Ölüdeniz'deki Belceğiz ve Kumburnu tabiat parklarındaki plajlarında turistler gün boyu denize giriyor. Deniz suyu sıcaklığının 14 derece olarak ölçüldüğü Ölüdeniz'de turistlerin bazıları ise 1800 metre rakımlı Babadağ ve 900 rakımlı Kirme Tepesi'nden yamaç paraşütüyle atlıyor.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yurt içi ve yurt dışında bölgenin tanıtılması için çok sayıda fuara katıldıklarını belirterek, ''Geçen yıl yapılan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları'na davet ettiğimiz yabancı gazete ve televizyon ekiplerinin yaptığı tanıtımlarla Ölüdeniz'e bu yıl daha fazla turist gelmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Beldede ekim ayında 10'uncusu yapılacak Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları'na katılanların sayısında artış beklediklerine işaret eden Yılmaz, ''Ölüdeniz'de başlayan yamaç paraşütü etkinliği Türkiye'ye örnek oldu. Birçok ilde yamaç paraşütü etkinlikleri yapılıyor'' dedi.(aa)

Editör: TE Bilişim