Deyahat endüstrisindeki herkes, koronavirüs ve Hastalık Kontrol Merkezleri’nin(CDC), cruise seyirlerinin ertelenmesinin gerekliliği hakkındaki açıklamaları nedeniyle hizmetlerin uzun bir süre askıya alınmasından sonra, geri dönüldüğünde cruise (Kruvaziyer) sektörüne ne olacağı konusunda spekülasyon yapıyor.

Norwegian Cruise Line, kruvaziyer seyahat gemileri için planlanan potansiyel değişikliklere kısa bir bakış sunan büyük Kuzey Amerika kruvaziyer şirketlerinin ilkidir.

Norveçli şirket, web sitesine “Huzurlu Zihin’’ adını verdiklerini açıklayan yeni bir sayfa yayınladı. Potansiyel gezginlere güvence sağlamak için tasarlanan sayfada, “Gemide ve karada güvenliğinizi sağlamak için ekstra yol kat ediyoruz. Norveç’in İç Huzuru ile gelişmiş sağlık ve güvenlik protokolleri ve esnek rezervasyon ile güvenle seyahat edebilirsiniz.” yazıyor.

Seyir düzeninin bir parçası olarak CDC, her bir hattın yolcu gemilerinde bulunması muhtemel olan Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek için bir plan geliştirilip uygulanması gerektiğini söylüyordu.

CDC ve ABD Sahil Güvenlik tarafından onaylanacak planlar, yolcuları, mürettebatı ve tıbbi faaliyetleri gözlemlemek; COVID-19'un önlenmesi konusunda eğitimli bir ekip atamak ve gemideki olası bir salgının yönetimini içeriyor.

Özel adımlar arasında, gemilerindeki mevcut hava filtrelerinin yerini alan neredeyse tüm havadaki patojenleri ortadan kaldıran tıbbi sınıf hava filtrelerinin kurulumu olacak. Gemilerde kurulacak tıp merkezleri ayrıca ek personelin yanı sıra, izolasyon alanları ile genişletilecek ve oksijen ekipmanları da dahil olmak üzere test kitleri, tıbbi malzeme ve ekipmanlarla donatılacaktır.

Hem gemilerde hem de terminallerde temizlik ve dezenfeksiyon artırılacaktır. Biniş terminalleri sürekli olarak dezenfekte edilecek ve mümkünse her biniş ve inişten önce ve sonra dezenfekte edilecektir. Ayrıca, tüm devlet odaları, süitler ve kamusal alanlar, dezenfekte yapan elektrostatik sprey teknolojisinin kullanımı da dahil olmak üzere, artan bir sıklıkta dezenfekte edilmeye sürekli devam edecektir.

Hem konukların hem de mürettebat üyelerinin, kıyıdan döndüklerinde, yemeklerden ve faaliyetlerden önce ve sonra, buna ek olarak gemiden ayrılmadan önce ateş ölçümünü içeren, sürekli gözlem adı altındaki sağlık taramalarına tabi tutulacaklar. Buna ek olarak, mürettebat üyeleri COVID-19 testi ve günde birkaç kez sağlık ve ölçümleri de dahil olmak üzere iş öncesi tıbbi muayenelere girecekler.

Yolcu gemilerinde, yolcular da birkaç değişikliğe tabi tutualcaklar. Tabii ki, büfe ve eski self servis içecek istasyonları sadece personel servisine dönüştürülecek ve buna ek olarak sosyal mesafe de tanıtılacak. Hem seyir sırasında hem de gemilerdeki halka açık yerlerde konuk kapasitesi azaltılacaktır. Biniş süreleri daha fazla mesafeye izin vermek için kademe kademe yapılacaktır.

Yolcular kalkıştan 48 saat öncesine kadar seyahatlerini iptal edebilecekler. Geri ödemelerini ise 120 günlük iptal politikası dahilinde alacaklar.

Şirketin CEO'su Frank Del Rio, aşamalı bir hizmet geri dönüşünden bahsetti, ancak şu ana kadar hangi gemilerde veya güzergahlarda olacağına dair ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı.

DENİZHABER:COM ÖZEL

Editör: TE Bilişim