MSC Seaview, Tarihiİ Cenova Limanına Törenle Hizmete Girdi

MSC Seaview, yıldız sanatçılar, VIP misafirler, en önemli iş ortakları olan seyahat acenteleri, uluslararası medya kuruluşları ve MSC Cruises ile MSC Group şirketlerinin en üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçek MSC geleneğine uygun bir şekilde isimlendirildi ve suya indirilme töreni gerçekleştirildi. MSC Group şirketlerinin kurucusu aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olan Gianluigi Aponte ve MSC Cruises şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago aileleriyle beraber bu etkinliğe katıldı.

MSC Seaview için düzenlenen bu etkinlik de, yıldız sanatçılarla dolu seremonisi, görkemli şovlar, konuşmalar, havai fişek gösterileri, gala yemeği ve MSC Cruises geleneklerini yansıtan tarzı ile diğer etkinlikler kadar göz kamaştırıcı bir şekilde gerçekleşti.

Denizcilikte önemli bir seremoni olan Christening olarak adlandırılan, isim verme ve suya inme töreni İtalyan televizyonlarının yıldızı, İsviçre doğumlu Michelle Hunziker tarafından sunuldu. Değerli sunucu sahneyi, “İtalyan Blues Rock müziğinin babası” Zucchero Fornaciari ile paylaştı. Televizyon yıldızı Lorella Cuccarini ile İtalyan çocuk korosu Piccolo Coro Dell'Antoniano da UNICEF elçileri olarak sahne aldı. UNICEF işbirliğine değinilerek, gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların ve onların ailelerinin hayatlarını iyileştirmek için MSC Cruises’un yaptığı değerli çalışmalar vurgulandı. MSC Seaview’un ikiz gemisi olan ve geçtiğimiz Aralık ayında töreni yapılan  MSC Seaside için de  sahne alan dünyaca ünlü Andrea Bocelli’nin oğlu genç belcanto yeteneği, Matteo Bocelli de izleyenleri büyüledi.  Matteo Bocelli, geminin mürettebatının onurlandırıldığı, hizmetleri için onlara teşekkür edildiği, önemli bir gelenek olan Mürettebat Geçişi sırasında şarkısını söyledi.

Geleneksel seremoninin sonuna yaklaşıldığında, geminin isim annesi olan Sophia Loren bizzat ismini verdiği on üçüncü MSC Cruises gemisinin açılış kurdelesini kesti. Sophia Loren, MSC Cruises ailesinin bir parçası olarak, her isimlendirme seremonisinde olduğu gibi, bu defa da etkinliğe bir Hollywood ışıltısı ve stili kattı. 

Deniz üzerindeki ilk restoranını MSC Seaview gemisinde açmak üzere MSC Cruises ile olan ortaklığını başlatan iki Michelin yıldızlı İspanyol şef Ramon Freixa’da seremonide yerini aldı. Asya yemekleri şefi Roy Yamaguchi ise ikinci MSC gemisinin isimlendirmesine de katılmış oldu. İspanyol model ve aktör Jon Kortajarena, Brezilyalı sunucu ve aktör Giovanna Ewbank ile Fransız televizyon yıldızı Ariane Brodier gibi yıldızlar da seremonide dikkat çeken isimlerdi.

Cruise sektöründe oyunun kurallarını değiştirecek bir seyahat gemisi olan MSC Seaview, misafirlerine Akdeniz’in güzelliğini tecrübe etmelerini sağlayabilecek gerçekten özel bir gemi olarak yapıldı. Gemi açık denizler ile güneşin keyfini daha iyi çıkarabilmek için özel olarak tasarlandı.

Sadece yeme içme, eğlence ve gezi üzerine tasarlanan birçok geminin aksine;  MSC Seaview misafirlerine güvertelerinde ve yürüme alanlarında daha fazla genişlik-ferahlık vermek üzere yapıldı. MSC Seaview,  teras ve balkon gibi daha geniş dış alanlara sahip kabin ve süitlerden oluşmakta ve gerçek Akdeniz stili “al fresco” yeme ve içme alanlarına da sahip. ve Fitness ve lüks SPA imkanları ile de misafirlerin günlük hayatlarındaki yaşam kalitesinin devam ettirilmesi hedeflenmiş.

MSC Seaview, MSC Cruises filosunun 15.ci gemisi olarak, 10,5 Milyar Euro’luk yatırım planı çerçevesinde son 12 ayda hizmete sokulan üçüncü gemisi oldu..

MSC Seaview ilk seyahatine 10 Haziran’da Cenova’dan başlayacak, Batı Akdeniz’de aralarında popüler limanlardan Cenova, Marsilya ve Barcelona’nın olduğu altı limanda duracak ve yoğunlukla tercih edilen Akdeniz coğrafyasındaki Napoli, Sicilya’nın Messina ve Malta’nın Valetta limanlarına da uğrayacak.

  • Muhteşem gemi, misafirler ile okyanus arasında çok özel bir bağ kurmak üzere, etkileyici Akdeniz stili ile tasarlandı

  • Geminin isim annesi Sophia Loren, on üçüncü defa bir MSC Cruises gemisinin hizmete girme kurdelesini kesti.

  • MSC Seaview, son 12 ayda denize indirilen, üçüncü MSC Cruises gemisi oldu.
Editör: TE Bilişim