Bu fotoğraflar başka yerde yok!

Dün İstanbul Limanı'na ilk seferini gerçekleştiren dünyanın en büyük kruvaziter gemisi MSC Divina törenle karşılandı.. Bu törenin hiç bir yerde bulamıyacağınız fotoğrafları...

Dün sabahın erken saatlerinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kılavuz kaptan ve römorkör eşliğinde bir kuğu gibi Salıpazarı Limanı'na süzülen MSC Divina'yı burada mehter takımı bekliyordu. Osmanlı İmparatorluğu'nun askeri bandosu, dünyanın en büyük kruvaziyer gemisine hoş geldin derken, turistler gösteriyi ilgiyle izledi.

Geleneksel olarak geminin ilk seferinde yapılan plaket töreninde, yetkililer ile Kaptan arasında plaket değişimi yapıldı. Törenin ardından, tur esnasında her gece yolculara düzenlenen şov’lardan bir bölüm sunuldu. Şov’un ardından ise davetlilere gemi gezdirilerek bilgi verildi. MSC Divina, Pisa kulesinden 4 metre daha yüksek, Eyfel Kulesi’nden ise 9 metre daha uzun. 550 bin beygir gücündeki gemisinin motorlarının ürettiği hız 23,3 knot ve 120 Ferrari gücünde. Gemideki toplam yürüme alanı 55.000m2 yani 131 basketbol sahası büyüklüğünde. MSC Divina’da 1.751 kabin, yedi restoran, 20 bar ve yolcu salonu, dört yüzme havuzu, spor salonu, bowling alanı ve 1.700 metrekarelik MSC Aurea Spa’nın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir ortak kullanım alanı mevcut.

İşte geminin İstanbul'a gelişi ve düzenlenen törenin başka yerde bulamayacağınız fotoğrafları...

Editör: TE Bilişim