Mersin'e 2 bin 500 VIP turist geliyor

Mersin Limanı 3 kruvaziyer gemiyi aynı ay içinde ağırlamaya hazırlanıyor. Bugün 2 geminin birden Mersin Limanı'na yanaşacağını bildiren Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, üçüncü geminin ise 11 Kasım'da geleceğini ifade etti.

Bu gemilerle birlikte kente gelen gemi sayısının 11'e yükseleceğini açıklayan Olcar, "Ayrıca 6 Kasım sabahı gelecek The World gemisi Mersin'de 3 gece kalarak da bir ilke imza atacak. Bundan önceki gemilerin tümü günü birlik uğramışlardı" diye konuştu. Olcar, bundan sonraki hedefin Mersin'in aktarma limanı haline gelmesi, yolcuların Mersin'den gemiye binlerinin sağlanması ve kurvaziyer gemilerin gıda, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını kentten temin etmesi olduğunu söyledi. Mersin turizm tarihinde ilk kez 3 geminin aynı ay içinde limana yanaşacağını bildiren Olcar, The World gemisinin butik bir gemi olduğunu, 350 kişi kapasiteli ve VIP yolcular taşıdığını anlattı.

Aynı gün gelecek ikinci geminin adının Artania olduğunu ve bin yolcu kapasitesi bulunduğunu açıklayan Olcar, "11 Kasım'da gelecek gemi ise yine bin 200 yolcu kapasiteli Deutschland. Bu gemi daha önce de Mersin'e gelmişti. Memnun kalmaları nedeniyle tekrar gelmeyi tercih ettiler" dedi. Komşu ülkelerde ciddi sıkıntılar yaşanmasına karşın Akdeniz çanağındaki turlarda Mersin'in halen tercih ediliyor olma sebebini güçlü ve istikrarlı tanıtımlara bağlı olduğunu vurgulayan Olcar, kentte tüm kurum ve kuruluşların kurvaziyer turizmin gelişimine destek verdiğini ifade etti. Kişi başına 70 euroluk harcama yapıyorlar Karboğazı Kayak Merkezi'nin devreye girmesi ile kentin kış turizminde de belli bir başarı yakalayacağını kaydeden Olcar, "Yapılan uluslararası istatistiklere göre kurvaziyer turlarla kente gelen yolcular kişi başına yaklaşık 70 euroluk harcama yapıyor.

Mersin'e gelen yolcularda alım gücü yüksek Avrupalı turistler. Mersin'in kurvaziyer turizmde yol almaya başladı. Gemiler artık kenti tercih etmeye başladı. Hatta gelen gemilerin tekrar gelmeleriyle bir güven otamı oluşmaya başladı" dedi.

Mersin'den Kapadokya'ya geçilebileceği keşfediliyor

Yapılan tanıtımların sonuç verdiğini, Mersin üzerinden Kapadokya gibi farklı turizm alanlarına geçiş yapılabileceğinin de keşfedilmeye başlandığını anlatan Numan Olcar, bu nedenle artık gemilerin Mersin Limanı'nda konaklamaya başladığını da bildirdi. 2,5 – 3 saatte Kapadokya'ya gitmenin mümkün olduğunu vurgulayan Olcar, "Önümüzdeki süreçte gemilerin ikmal ve bakımının da kentimizde yapılacağına inanıyorum.

Özellikle tarım kenti olan Mersin'den geminin gıda ihtiyacının karşılanması olasılığı çok yüksek" değerlendirmesini yaptı. Gelen turistlerin bölge ekonomisine daha çok katkı sağlaması için esnafın da kendisini bu turizme hazırlaması gerektiğini ifade eden Numan Olcar, kenti anlatan hediyelik eşya çeşitlerinin artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca kentin de düzenlenmesinin hızlandırılması gerektiğine de değinen Olcar, ziyaret edilebilecek kente özgü yerlerin, tarihi yerlerin restoresinin vakit kaybedilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz kurvaziyer limanları Birliği üyesi olduk Aynı zamanda Mersin'in bu yıl Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği üyesi olduğuna da değinen Numan Olcar, kenti Mersin Limanı'nın temsil ettiğini söyledi. Bu üyelik ile Mersin'in de Barcelona,ya da Yunanistan'daki bir limanla sektörde aynı öneme sahip olduğunun tescillendiğini kaydeden Olcar, bundan sonraki süreçte Mersin'e olan güvenin ve paralelinde düzenlenen turların artacağına inandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim