MEDCRUISE Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

MEDCRUISE Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı 13 - 16 Kasım 2013 tarihleri arasında ALİDAŞ Alanya Limanının ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye'de ilk kez Alanya'da gerçekleşen MEDCRUISE Genel Kurul Toplantısı, kruvaziyer turizmi ile ilgili paneller yapıldı. MEDCRUISE Başkanı Stavros Hatzaskos'un moderatörlüğünü yürüttüğü panelde ilk olarak Alanya Liman ve Deniz İşletmeciliği Anonim Şirketi (ALİDAŞ) adına Haluk Sayman'ın sunumu yer aldı.

Alanya Limanı ve Alanya'nın doğal güzellikleri ile ilgili sunum gerçekleştiren Sayman, "Alanya kafeleri, barları rengarenk ışıklı sokakları ile canlı bir gece hayatı var. Yılda 300 gün kadar güneş ışınlarını görmeniz mümkün. Sıcaklık ise yıllık ortalama 22 derece. 70 km'lik bir sahil şeridi var. Alanya'da turizm 1957'lerde başladı ve şuanda dominat bir endüstri durumunda. Yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. 15 bin kişi de, Avrupa'dan geliyor. Tüm gayrimenkul satın alımlarının yüzde 30'u Alanya'da yapılmakta. Antalya gibi uluslararası alanda oldukça önemli bir havaalanına olan mesafe ise yaklaşık 2 saat sürüyor. Gazipaşa Havaalanı ise, 42 km'lik bir mesafede. Son yapılan gelişmeler ise, bir yeni marina açıldı. Bir denizcilik müzesi ve iskele çevresinde 1 de teleferik projesi var. Aynı zamanda Akdağ Kayak Merkezi'nde de ciddi anlmada çalışmalar sürüyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"KIŞ KRUVAZİYER YOLCULUKLARINA UYGUN"

Ardından sunumunu gerçekleştiren Tura Turizm adına Erkunt Öner'de, bu bölgenin sürdürülebilir turizm anlamda ciddi bir yer olduğunu kaydetti. 2013 yılının toplamında 21 milyonun üzerine çıkan bir bölge olduğunu söyleyen Öner bu rakamlarla Karayipler'i geçmiş olduklarını kaydetti. Öner, "Toplamdaki puanımız Akdeniz'de yüzde 30'un üzerinde. Akdeniz'de özellikle Doğu Akdeniz'e baktığımızda Mersin, Antalya, Alanya gibi yerler var. Genellikle Cenova'dan beslenen bir liman yapısı var. Doğu Akdeniz çanağı bu nedenle oldukça önem taşıyor. Bütün medeniyetlerin, astronominin ve tüm medeniyetlerin çıkış noktası ve fantastik olarak ziyareti edeceği yerler var. Doğu Akdeniz çağında, kış kruvaziyer yolculukları içinde uygun. Kış koşulları kruvaziyer şirketlerinin sunacağı koşullara uygun. Alanya bölge turist sayısı ise, 10 milyonun üzerinde. Bu rakamlar kruvaziyerler için oldukça önemli. Bu rakamlarla, kruvaziyer turları oluşturulabilir" dedi. Ardından panel, Holland America Line adına Justin Poulsen, Azamara Club Cruises adına Claudius Docekal ve TUI'den de, Thomas Rucht'un sunumları ile devam eden panellerin ardından

Türkiye’de ilk kez Alanya'da gerçekleştirilen Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği Genel Kurulu, ALİDAŞ ev sahipliğinde sona erdi. ALANYA Liman İşletmeleri A.Ş'nin (ALİDAŞ) ev sahipliğini yaptığı 43'üncü Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği'nin (MedCruise) Genel Kurul Toplantısı Filika Restoran'da verilen akşam yemeği ile son buldu. MedCruise yöneticilerinin ve Alanyalı turizmcilerin katıldığı kapanış yemeğinde eğlenceli dakikalar yaşandı. Canlı müzik eşliğinde akşam yemeği yiyen konuklar, şarkılara eşlik etti. 16 Kasım Cumartesi günü Alanya'da gezi ve turlara katılan ekip dün akşam saatlerinde Alanya'dan ayrıldı. ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, "2002 yılında MedCruise'a katılan ALİDAŞ Alanya Limanı, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında MedCruise Yönetim Kurulu'nda görev aldı. ALİDAŞ Alanya Limanı, 100'den fazla MedCruise üyesinin katıldığı 43'üncü genel kurul toplantısına ev sahipliği yaptı. Genel kurul Türkiye'deki kruvaziyer turizminin gelişmesi açısından son derece yararlı oldu" dedi. -

Editör: TE Bilişim