MASTIR PLAN GİRESUN’U ES GEÇTİ!

  • Kruvazier gemi ile turist getirilmesi kapsamına her türlü alt yapısı olan Giresun Limanı dahil edilmezken limanı dahi olmayan Ordu’nun kapsam içine alınması düşündürdü
  • Tarihi ve turistik değerleri ile Karadeniz’in incisi olan Giresun ili bir çok noktada diğer Karadeniz vilayetlerinin gerisinde bırakıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı raporunu açıkladı. Giresun yine mastır planında umduğunu bulamadı. Turizmin en önemli ayaklarından biri olan kruvazier gemi ile turist getirilmesi, arabalı vapurlar ile yük ve yolcu taşınması konusunda Ordu kapsama dahil edilirken her türlü altyapısı hazır olan Giresun limanı yine yok sayıldı.


GTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, 27 Şubat 2010 tarihinde Trabzon'da bölge valileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve TSO başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen 'Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı' değerlendirme toplantısı üzerine Giresun ile ilgili tespit edilen eksikliklerin belirlendiği bildirildi.

Açıklamada, GTSO adına yönetim kurulu üyeleri Salih Özdemir, İbrahim İlyasoğlu ve meclis üyesi Mustafa Yılmaz'ın katıldığı toplantıda tespit edilen 'Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı' eksikliklerinin yetkili makamlara ulaştırıldığı belirtildi.

Turizm Mastır Planında Giresun'un yoğunluklu olarak dikkate alındığı ifade edilen açıklamada, GTSO tarafından hazırlanan raporun içeriğine dair şunlar kaydedildi:

''Tartışılan turizm mastır planında, Ordu ilinin olmayan limanına kruvazier gemi ile turist getirilmiş, arabalı vapurlar ile yük ve yolcu taşınmış, turlar düzenlenmiştir. Fakat, turizm mastır planında bunların hiçbiri boş duran Giresun'a ve limanına uğratılmamıştır. Giresun'un her türlü altyapısı hazır olan limanı yok sayılmıştır. Plan ciddiyeti ile bağdaşmayan bu durumun planda öncelikle düzeltilmesi gerekmektedir. Giresun Üniversitesinin bilgi birikiminden yararlanılarak bu tür organizasyonlarda ilimizin gelişmesine yönelik nelerin yapılması gerektiği konusunda ortak akıl oluşturulmalıdır. Fındık Müzesi ilimizde mutlaka kurulmalıdır. Çünkü bu projenin ön hazırlıkları tamamdır. Plana dahil edilmelidir.''

Coğrafi ve tabi güzellik olarak Doğu Karadeniz illerinin hepsinin güzel olduğuna işaret edilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Bu bölgede yeşilin her tonunun göründüğü ve yeşille mavinin buluştuğu en güzel yerler ilimizdedir. Buna önce bu ilde yaşayanların inanması lazımdır. Bu bağlamda, Giresun Adası, Giresun Kalesi ve ulaşım sağlanabilirse Gedikkaya gibi tabiat harikaları, başka illerde olmayan farklı güzelliklerimizdir. Çevre düzeni planı, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı ve ilimiz kalkınmasına yönelik İl Özel İdaresince hazırlanan stratejik planlarda da belirlenen, ilimize turizm hareketlerini sağlayacak diğer tarihi ve turistik zenginlikler, korumalı ve kullanılabilir olarak il ekonomisine kazandırılmalıdırlar.

Şehir merkezindeki kiliseler, eski Hükümet Konağı, etrafı açılmış bir Ticaret Lisesi, Köprülü Han, avlularını taksi durağı olmaktan kurtarabilirsek tarihi camilerimiz, türbelerimiz, kemer köprüler, tarihi ve mimari özelliği olan Zeytinlik Mahallesi, turizm açısından çok önemli objelerdir. Benzer özellikte Şebinkarahisar Taş Han ve Meryemana Kaya Kilisesi gibi özellikli eserler diğer ilçelerimizde de vardır.''

Açıklamada, Giresun yaylalarının dünyanın en güzel yaylalarını bile kıskandıracak güzellikte olduğu savunularak, şunlar kaydedildi:

''Ama bu hali ile değil. Mutlaka kısa vadede ziyaret edenleri mahcup etmeyecek, zaman içinde de memnun edecek hale getirilmesinin planlaması yapılmalıdır. Planlanan bölgede katı atık sorunu çözümlenmelidir. Diğer yandan Giresun Valiliğince, kentimizi tanıtıcı basılı dokümanlar güncellendirilerek çeşitlendirilmeli, ilimiz ve ilçelerini de kapsayan Turistik Kent Planı haritası basılıp çoğaltılmalı, elektronik ortamda ve web sayfalarda etkin tanıtımlar yapılmalıdır. Markalaşmaya önem verilip, sunulan her objenin ilgi çekici öyküleri bulunmalıdır. Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planına il olarak farklı bir formatta girilmelidir.''

Editör: TE Bilişim