Pek çok ülke yeni koronavirüsün yayılması nedeniyle ortaya konan kısıtlamaları gevşetmek için ilk adımları atarken, virüs korkusu seyahat ve turizmi etkilemeye devam ediyor. Dünyanın önde gelen limanlarından bazıları, kısa bir süre önce, küresel kruvaziyer endüstrisinin toparlanmasını engelleyen kısıtlamalara devam edeceklerini açıkladı.

British Columbia Cruise Gemilerine Onay Vermiyor

Kanada Sağlık Bakanı Adrian Dix ve İl Sağlık Memuru Dr. Bonnie Henry geçtiğimiz günlerde "Şu anda Britanya Kolumbiyası’na herhangi bir yerden gelen yolcu gemileri fayda sağlamayacak" dedi. COVID-19 sürecindeki günlük güncellemelerin bir parçası olanifadeler, cruise endüstrisinin son darbesi oldu.

"Şehrimizde veya limanlarımızda bu tür riskleri alma zamanı değil." dedi Dr. Henry. Vancouver Limanı'ndaki yetkililerin yolcu gemilerini karşılamaya hazırlandıklarını belirtmesine rağmen, Britanya Kolumbiyası sağlık görevlileri, Kanada limanlarının 1 Temmuz'a kadar yolcu gemilerine kapalı olacağını belirtti. Ayrıca, yolcuların veya mürettebatın kıyıya gelen bir gezi gemisinden şehre inmesini engelleyecek 14 günlük izolasyon kurallarını uygulamaya devam edeceğini söyledi.

Britanya Kolumbiyası limanları olmadan, Cruise gemilerinin, en popüler destinasyonlarından biri olan Alaska'ya çalışması imkansız olacaktır. Alaska pazarı için 2020'de 600'den fazla gemi yolculuğu planlanmış ve bölgeye rekor sayıda (1.44 milyon) yolcu getirilmesi bekleniyordu. Holland America Line ve Princess Cruises, Alaska'ya  yapılacak 2020 yolculuklarının hepsinin  iptal edildiğini duyururken, Norveç Cruise Line ve Royal Caribbean International dahil olmak üzere bazı cruise şirketleri 2020 için Alaska yolculuklarına da devam ediyor.

Diğer Popüler Destinasyonlar

British Columbia bölgesi, yolcu gemileri ve onların yolcuları için turizm yasaklarını uzatan bölge değil. Grand Cayman'daki yerel medya, Batı Karayipler'de sık sık kullanılan bir limanın ve ülkenin sınırlarının en azından Eylül ayının başlarına kadar resmen kapalı kalacağını ve herhangi bir yolcu gemisinin limana ulaşmasına izin vermeyeceğini bildirdi

Avustralya ve Yeni Zelanda da koronavirüs krizinin başlarında limanlarını yolcu gemilerine kapattı. Her iki ülkedeki hükümet ve seyahat yetkilileri, geçici kısıtlamaların kaldırılması ve yolcu gemilerine izin verilmesinin görüşülmesinin çok erken olduğunu söyledi. Benzer şekilde Norveç de en azından yaz tatili sezonu boyunca sınırlarını kapalı tutmayı planladığını duyurdu.

Yolcu gemileri ve yabancı gezginler yasağı, Hint Okyanusu'ndaki Seyşel Adaları da dahil olmak üzere egzotik yerlere bile yayıldı. Yerel yetkililer, ada gemisinde hastalığın yeniden ortaya çıkmasını veya yayılmasını önlemek için 2022 yılına kadar yolcu gemilerinin yasaklanabileceğini söylüyorlar.

Kruvaziyer endüstrisi için olumlu bir gelişme, Florida merkezli kruvaziyer gemilerinin en sık görülen limanlarından biri olan Bahamalar'daki bakanlardan geliyor. Yerel The Tribune gazetesine göre Bahamalar, COVID-19 sonrası kruvaziyer endüstrisinde kullanılabilir olmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacak. Bir başka popüler Karayipler destinasyonu olan Jamaika adası, aynı zamanda kruvaziyer endüstrisini de destekleyeceğini söylüyor, ancak şu anda, yolcu gemilerinde çalışan vatandaşların eve dönmelerine nasıl ve ne zaman izin verecekleriyle ilgili düzenlemeler getirmek için mücadele ediliyor.

Limansız Yolcu Gemileri

Koronavirüsün başlangıcından bu yana, kruvaziyer endüstrisinin, en azından başlangıç ​​olarak, limanlarını azaltmaya veya terk etmeye zorlanabileceği konusunda spekülasyonlar olmuştu. Ancak ABD tarafından 2015 yılında alınan bir karar bunu daha karmaşık hale getiriyor. Mürettebat vizelerinin nasıl işlendiğine ilişkin Gümrük ve Sınır Koruması, gemilerin, durak limanları olmadan yapacakları yolculukları tamamen yasakladı.

Cruzely.com web sitesinin kurucusu Tanner Callais, deniz yolculuğuna dönüşün nasıl görüneceğine dair spekülasyonlar ile ilgili, “Bu, tek bir ülkede durulacak limanları sınırlayan daha kısa yolculuklar anlamına gelebilir. Örneğin, Meksika veya Bahamalar'da duraklı üç günlük bir yolculuk planlandığı gibi gerçekleştirilebilir, ancak altı veya yedi farklı limanda duran iki haftalık bir yolculuk ertelenebilir.”

Bu, Avrupa ve Asya'daki kruvaziyer hatlarındaki yöneticiler tarafından da dile getiriliyor.

Durulacak limanlar ile ilgili düzenlemeler ve kıyı programlarının limanlarında yapacağı değişikliklerin, kruvaziyer gemilerinin ileride hizmete döndüğünde karşılaşacağı sonuçlar olacak gibi görünüyor.

Editör: TE Bilişim