Tek geçerli teklif İzmirli İndeks'den  

Üçkuyulardaki Levent Marina'nın ihalesine katılan Göztepe Spor Kulübü, Zeus ve Çeldem Limited firmaları eksik evrak nedeniyle elendi

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın 5+2 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkardığı Üçkuyular'daki Levent Marina ihalesi dün yapıldı. Vakıftan ihale sonucuyla ilgili bir açıklamada bulunulmadı. Ancak, ihalede tek geçerli teklifi İzmir merkezli İndeks A.Ş'nin verdiği öğrenildi. Vakfın bir hafta, 10 gün içinde bir değerlendirme yaptıktan sonra, işletmeyi İndeks A.Ş.'ye vermesi ya da ihaleyi iptal etmesi bekleniyor. Firmanın ihalede, muammen bedel olarak 50 bin lira aylık kira teklifinde bulunduğu öğrenildi.

ÖNEMLİ YATIRIM

54 firmanın şartname aldığı ihaleye İndeks A.Ş, Göztepe Spor Kulübü, Zeus ve Çeldem Limited firmaları teklif verdi. Firmaların 3'ü dosyada eksik evrak bulunduğu için elendi. İndeks A.Ş'nin teklifi geçerli sayıldı. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Menemen Serbest Bölgesi'ndeki tesislerinde jeneratör, iş makineleri, savunma sanayi araçları ve yat üretimi yapan İndeks A.Ş'nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Can Bayoğlu, İzmir'e 2-3 milyon dolar yatırımla güzel bir tesis kazandıramak istediklerini söyledi.

DELİ LAZIMDI

Yaklaşık bir yıl önce Levent Marina'daki bir restoranda yemek yerken tesisin bakımsızlığına üzüldüğünü dile getiren Bayoğlu, "O zamandan bu yana ihale sürecini bekliyordum. Şartname ağır. Ancak burasını kente kazandırmak için deli adam lazımdı. Bir tane deli de biziz herhalde. Tesis bize devredildiği takdirde teknelerle ilgili bakım hizmeti vermek ve kente güzel bir yat limanı kazandırmak istiyoruz. Kar amaçlı değil prestij için işleteceğiz. 2-3 ay içinde işletmeye hazır hale getiririz. Tesisin ruhsat problemleri var. Bu konuda devletin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

PRESTİJLİ MARKALAR

Tesisteki barakaları yıkıp yeni binalar yapacaklarını, 80 yat kapasiteli marinayı da büyütmeyi planladıklarını açıklayan Bayoğlu, "Yat turizmi Atina'yı ihya etmiş. Neden turist İzmir'i ziyarete yatıyla gelmesin? Burada çok güzel deniz fuarları düzenlenebilir. Keşke 5 marina olsa, 500 tekne İzmir'e gelse. Herkes bayram eder" dedi. Levent Marina'yla Deniz Ticaret Odası ve Göztepe Spor Kulübü'nün de yakından ilgilendiğini bildiklerini belirten Bayoğlu, bu kurumların tesisten yararlanmasını istediklerini söyledi. Bayoğlu, "Pınarbaşı'ndaki tesisimizin yanında bir arsa kiralayıp, herkesi bedava at bindiriyordum. Burada da deniz sporları konusunda her türlü desteği vereceğiz. Sporcular korkmasın, kimseyi oradan atmayacağız. Ancak oradaki barakaları yıkıp, güzel tesisler yapacağız" dedi.

 

Editör: TE Bilişim