Türkiye’nin turizmde denize açılan kapısı Kuşadası Limanı bugün Splendour Of The Seas, Seabourn Odyssey ve Kuşadası’na ilk defa sefer düzenleyen Malta bayraklı Mein Schiff-2 gemisini ağırladı. 

1702 mürettebat ve 4786 yolcunun deniz yolu ile geldiği Kuşadası’nda gemiden inen turistlerin bir kısmı otobüslerle Efes ve Meryemana gibi ören yerlerine giderken tur programına katılmayan turistler Kuşadası çarşılarına yöneldi. 

Malta bayraklı lüks kruvaziyer “Mein Schiff II” ilk defa Kuşadası’na geldi. Pire limanından Kuşadası’na gelen gemide çoğu Alman 1964 yolcu ile 790 personel geldi.

Kuşadası Ege Liman İşletmeleri (Ege Ports) genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası Limanı Kılavuz ve Uzak Yol Kaptanı Sadettin Yılmaz ve gemi acentesi İstanbul denizcilik yetkililerince Kuşadası limanına ilk seferini düzenleyen Mein Schiff-2 gemisi kaptanı Kjell Martın Holm’a hoş geldin ziyaretinde bulunuldu. Liman yetkilileri tarafından Özel olarak yaptırılan gemi motifli çini hediye edilen kaptan yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini bildirdi.

Kuşadası Limanı gerek konum gerekse liman hizmetleri ve güvenlik yönünden Dünya genelinde ziyarette bulunduğum en iyi limanlar arasında diyen Mein Schiff-2 gemisi kaptanı Kjell Martın Holm, “ Kuşadası limanına gelmekten ve buradaki verilen hizmetlerden dolayı çok mutlu oldum. 13 Ekim günü Kuşadası’na ikinci seferimizi düzenlediğimizde başta ören yerleri olmak üzere Kuşadası’nı gezip tanımaktan da memnun olacağım” dedi. Kuşadası Limanının her geçen yıl yeni Kurvaziyer gemileri başta olmak üzere Dünyanın en büyük ve en lüks gemilerini ağırladığını belirten Kuşadası Ege Liman İşletmeleri (Ege Ports) genel Müdürü Aziz Güngör, “Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ise ilk 10 yolcu limanı arasında bulunan limanımız, yılda 1 milyon kurvaziyer yolcusu ve mürettebatını ağırlıyor. Türkiye’nin ilk özelleşen liman işletmesi olarak bugün gerek Avrupa, gerekse Doğu Akdeniz yolcu limanlarında model alınıyoruz. Kuşadası Limanına bugün ilk defa sefer düzenleyen ve yıl sonuna kadar 3 sefer daha düzenleyecek olan TUI Kruvaziyer firmasına bağlı Malta Bayraklı Mein Schiff-2 isimli gemi 2013 yılında da Kuşadası Limanına düzenli sefer düzenleyerek Türkiye turizmine ivme kazandırmaya devam edecek” dedi.

Mein Schiff-2

TUI Kruvaziyer firmasına bağlı 264 metre uzunluğunda ve 77 bin 302 Groston ağırlığında gemide çeşitli restoran ve kafeler, sinema salonu, konferans ve tiyatro salonu, kütüphane, kumarhane, spor salonu, güzellik ve spa merkezi, havuzlar ve alışveriş merkezleri bulunuyor.

Editör: TE Bilişim