Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi 7 Mart'ta başlıyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 2009 kruvaziyer turizmi sezonu, 7 Marttan itibaren başlayacak. Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı için rezervasyon talebinin beklenenin üzerinde olduğu, kruvaziyer turizminde sezonun ilk gemisi olan Yunan bandıralı ''Cristal''in bin Amerikalı yolcusuyla 7 Mart Cumartesi günü limana demir atacağı bildirildi.

Kuşadası Ege Liman İşletmeleri (Ege Ports) Genel Müdürü Aziz Güngör, yaptığı açıklamada, mart boyunca 90 gemi seferi düzenleneceğini belirtti. Ege Ports'un, Kuşadası Yolcu Limanı işletmeciliğinde 6. yılına girdiğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti: ''Geçmişe dönüp baktığımızda, ülkemizin önemli turizm bölgelerinden biri olan Kuşadası ve çevresindeki turizm destinasyonlarının gelişimine büyük katkı sağlanmaktadır. Sefer yapan gemi ve yolcu sayıları bakımından Avrupa kruvaziyer limanları arasında ilk 10 arasında yer alan Kuşadası, ayrıca ülkemizin tanıtımında önemli unsur olmuştur.

Bölgenin zenginliklerine güvenerek, rehavet içine düşmeyip yaptığımız yatırımlar, uzun soluklu pazarlama ve tanıtım girişimleri sayesinde Avrupa'nın en güvenli limanlarından biri haline gelen limanımız, Kuşadası'nın da bir cazibe merkezine dönüşmesine katkı sağlamaktadır.''

KRUVAZİYERİN BAŞKENTİ

Türkiye ve Kuşadası'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çok sayıda uluslararası fuara katıldıklarını, dünyaca ünlü gezi rehberlerinde bölgeyle ilgili yanlış ve olumsuz bilgilerin düzeltilmesini sağladıklarını belirten Güngör, ayrıca Ege Ports Limanı'na gelen 37 değişik kruvaziyer firmasıyla sürekli yakın temasta bulunarak, sefer sayılarının artırılmasının yanında Kuşadası'ndan memnun kalınmasına yönelik tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Kuşadası'nın, sektörde her zaman Türkiye'nin en önemli vitrini, kruvaziyerin başkenti olduğunu ifade eden Güngör, ''Bölgemizden çok daha fazla kültürel ve tarihi mirasa sahip İstanbul bölgesine gelen gemi sayısından daha fazlasının Kuşadası Limanı'na geliyor olması, kurvaziyer turizmini ve Kuşadası'nı dünyaya tanıtma ve pazarlama faaliyetlerimizin bir sonucudur'' dedi.

Güngör, kruvaziyer sektörüne öncülük eden limanın, 2007'de Dünya Kruvaziyerler Birliğince 273 liman arasında ''en iyi güvenlik ve emniyet hizmetleri sunan liman'' seçildiğini kaydetti. Limana gelen turistlerin yanı sıra bölge halkına hizmet verdiklerini, liman sahasında yer alan sosyal tesislerinin (Scala Nuova Alışveriş Merkezi) sadece Kuşadası'nın değil kıyı ve iç Ege'nin tercih ettiği çok önemli bir buluşma merkezi olduğunu anlatan Güngör, burada yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlanarak, ortalama 1200 kişiye ekonomik girdi yaratıldığını, yılda ortalama 2 milyon kişinin merkezi ziyaret ettiğini söyledi.

Öte yandan, 2009 yılında Kuşadası Ege Ports Limanı'nı 699 geminin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu rakamın, İstanbul için 363, Bodrum için 126, İzmir için 113 olacağı tahmin ediliyor. Türk limanlarına, 2009'da 1406 gemi seferinin düzenleneceği öngörülüyor.

Editör: TE Bilişim