KRUVAZİYER GEMİLER SİNOP'A AKIYOR

 Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen yolcuların bazıları turlara katılarak çevredeki tarihi ve turistik yerleri gezerken bazıları ise Pervane Medresesi'ni gezerek alışveriş yaptı.

Gemi acentesi sahibi Burhan Levend, "Voyager" adlı geminin ilk defa Sinop Limanı'na geldiğini belirterek, "Gemi dün akşam saatlerinde limanımıza geldi ve geceyi Sinop'ta geçirdi. Bu zamana kadar limanımızda geceleyen ilk kruvaziyer gemisi oldu. Bundan böyle bazı gemilerin gece Sinop Limanı'nda kalmasını sağlıyacağız. Bunun da ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlıyacağını düşünüyoruz" dedi.

Kruvaziyerin, Trabzon'a gitmek üzere akşam saatlerinde Sinop'tan ayrılacağı bildirildi. Kruvaziyer turizmi kapsamında daha öncede "Riviera" adlı Marshall adaları bandıralı lüks yolcu gemisi Trabzon'dan Sinop'a gelmişti.

Sinop Limanı'na demirleyen 239 metre uzunluğunda, 66 bin 172 gross tonluk, 775 mürettebatlı gemide başta İngiltere, ABD, Kanada, Çin, Almanya, Norveç, Avustralya ve İtalya vatandaşı olmak üzere bin 224 yolcunun bulunduğu belirtilmişti. Kruvaziyer gemilerin Mayıs ayında yapılan açıklamaya göre Samsun'a da 32 ayrı kruvaziyer gemi ile turist geleceği açıklanmıştı. Ancak Mayıs ayından bu yana Samsun'a demir atan tek bir kruvaziyer gemisi dahi olmadı.

Editör: TE Bilişim