Kruvaziyer turizmine savaş açtı

Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, kentteki kruvaziyer limanına yanaşan yolcu gemisi sayısına sınırlama getiriyor. Havalimanının büyütülmesine karşı çıkan Colau, kente gelen turist sayısını da azaltmayı hedefliyor.

Sık sık turizm ve turist karşı eylemlerle gündeme gelen İspanya'nın Barselona kenti, şehrin kruvaziyer limanına yanaşacak yolcu gemilerine sınırlama getiriyor. Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, limana yanaşacak kruvaziyer gemilerine sınırlama getirerek hem limandaki kirliliği azaltmayı hem de şehre gelen turist sayısın azaltmayı planlıyor.

Avrupa’daki en büyük 50 liman arasında en kirlisi

2017 yılı verilerine göre Barselona Limanına demirleyen 800 gemiden 2,7 milyon turist şehre giriş yaptı. Bu durum Barselona'yı, Avrupa'da en çok yolcu gemisi demirleyen 50 liman içinde en kirli liman haline getirdi.

Kentin en büyük sorunlarından biri turizm olarak görülüyor

Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, aynı zamanda kente gelen turist sayısını da azaltmayı hedefliyor. Barselona Şehir Konseyi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada halk, kentin en büyük problemlerinden biri olarak turizmi gördüğünü ortaya koymuştu.

Sorumluluğumuzdan kaçamayız

Bu nedenle Başkan Ada Colau, Barselona havalimanının büyütülmesine de karşı çıkarak, ''Bizim sonsuz bir havalimanı kapasitesine ihtiyacımız yok'' diyor. Barselona Limanına demirleyen Greenpeace'ın Rainbow Warrior isimli gemisi ziyaret eden Ada Colau, ''Barselona'da tüm alanlarda harekete geçmek istiyoruz. Çocuklarımızın kirli hava solumalarına karşı sorumluluğumuzdan kaçamayız.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Turizm Güncel

Editör: TE Bilişim