Kruvaziyer turizmi kriz dinlemiyor: MSC Cruises, 1 milyonuncu yolcusunu ağırladı.

Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de 2005 yılından bu yana hizmet veren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un 2009 yılı başından bu yana gemilerinde ağırladığı yolcu sayısı 1 milyona ulaştı. 13 yaşında olan bir milyonuncu yolcu 25 Ekim tarihinde Cenova Limanı’ndan MSC Fantasia gemisine bindi.

2009 yılı sonu itibariyle 1.085.000 yolcuyu gemilerinde ağırlamış olmayı bekleyen MSC Cruises, böylece yolcu sayısını 2008 yılına kıyasla %36 arttıracak. Küresel ekonomik krize rağmen ortaya çıkan bu önemli başarı, MSC Cruises’ın yolcularına en iyi kalitede seyahat sunan bir firma olma konusundaki başarısını da göstermiş oluyor.

MSC Cruises CEO’su Pierfrancesco Vago, konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde belirtiyor:   “1 milyonuncu yolcumuzun, MSC Fantasia gemisindeki genç bir yolcumuz olmasından dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Bu güzel olay, firmamızın benzeri görülmemiş büyümesini kanıtlamaktadır. Filomuzun kapasitesini 5 yılda 10 kat artırdık ve bugün dünyanın en modern kruvaziyer filosuna sahibiz. Ancak bu büyüme sadece rakamsal anlamda bir büyüme değildir. Gemilerimizin kalitesinin de gelişiminde büyük etken olan profesyonelliğin ve teknolojik yeniliklerin yüksek standartları, filomuzda bulunan gemilerimizin, dünya çapında stil, zarafet, dizayn ve ekolojide İtalyan uzmanlığının gerçek mücevherleri olarak tanınmasını sağlamaktadır.”

Vago, 2010 yılının ilk çeyreğinde yeni kruvaziyer gemisinin de denize indirileceğini bildirdi. “MSC Cruises’ın filosunda şu anda 10 gemi bulunuyor. 2010 yılında MSC Magnifica’nın da filoya katılmasıyla birlikte toplam gemi sayısı 11’e ulaşacak ve MSC Cruises 1.2 milyon yolcuyu taşıyor olacak.” dedi. Vago, ayrıca Türkiye'de pazarının çok iyi gittiğini ve MSC Cruises Türkiye olarak 2009 yılında kruvaziyer turizminde yüzde 50 büyüdüklerini belirtti.

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel de ekonomik krizden kruvaziyer turizminin etkilenmediğini, Türkiye'de geçen yıla göre kruvaziyer turizminde yüzde 50 artış olduğunu söyledi. 2010 yılında ise gemi sayısının ve seferlerinin artmasına paralel olarak yolcu sayısındaki artışın devam edeceğini belirtti.

MSC'nin 10 Gemisi Var

Dünyanın en modern filosuna sahip olan MSC Cruises’un  filosunda şuanda 10 gemi bulunmaktadır:

MSC Splendida ve MSC Fantasia( Avrupalı bir gemi firması tarafından üretilen en büyük gemiler), MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Melody. MSC Cruises filosunda bulunan gemiler, tüm yıl boyunca Akdeniz, Ege –Adriyatik, Kuzey Avrupa, Atlantik Okyanusu, Karayipler, Güney-Kuzey Amerika, Hint Okyanusu, Güney Afrika’ya seferler düzenlemektedir. 2010 yılında denize indirilecek olan MSC Magnifica gemisi ile MSC Cruises, toplam 11 gemisiyle dünyadaki en modern filoya sahip olacaktır.  MSC Cruises, en iyi yönetim ve çevre koruma kalitesini belirten,  Bureau Veritas tarafından verilen ‘6 Golden Pearls’ setifikasını alan ilk şirkettir. MSC Cruises, muhtaç çocuklara daha iyi imkanların sağlanabilmesi için, yakın zamanda UNICEF ile işbirliğine başlamıştır. Ve UNICEF’in Brezilya’daki muhtaç çocukların daha iyi bir eğitim alabilecekleri toplumsal bir projede ortaklık başlatmıştır.

Editör: TE Bilişim